Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,213.49
ETH/USDT
3,601.10
BTC/USDT
71,328.00
BIST 100
9,048.60
Dünya

AB'den Lübnan'a istikrar için birlik çağrısı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Bu etapta Lübnan'daki siyasi partilerin birlikte hareket etmeye odaklanması ve istikrarı sürdürmesi büyük önem taşıyor" dedi.

13.11.2017 - Güncelleme : 13.11.2017
AB'den Lübnan'a istikrar için birlik çağrısı

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB), Lübnan'daki tüm siyasi partilere birlikte hareket etme ve ülkedeki istikrarı koruma çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler Konseyi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, gündem maddelerinin arasında olmamasına rağmen toplantıda Lübnan konusunu ele aldıklarını bildirdi.

4 Kasım'da istifasını sunan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi desteklemeye devam ettiklerini belirten Mogherini, Hariri'nin bir an önce Lübnan'a dönmesi gerektiğini kaydetti.

Mogherini, "Bu etapta Lübnan'daki siyasi partilerin birlikte hareket etmeye odaklanması ve istikrarı sürdürmesi büyük önem taşıyor." dedi.

AB'nin Lübnan'la "özel ve güçlü" bir dostluğu olduğunu vurgulayan Mogherini, "Lübnan'a dış müdahale olmasını beklemiyoruz. Bölgesel çatışmaların, dinamiklerin, gerginliklerin Lübnan'a taşınmasını engellemek gerekiyor." diye konuştu.

Saad Hariri, kurduğu hükümetin Aralık 2016'da meclisten güvenoyu almasının üzerinden 1 yıl geçmeden 4 Kasım'da istifa ettiğini açıklamıştı. Konuşmasında "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını belirten Hariri, "kendisine yönelik de bir suikast olabileceği endişesi taşıdığını" söylemişti.

Muhabir: Şerife Çetin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.