Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.20
BTC/USDT
70,531.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

AGİT'ten Rusya'ya tepki

AGİT, Doğu Ukrayna'da, Rusya Federasyonu'nun Ukraynalı ve ülkesiz kişilerin araçlarının evrak ve plakalarının tanınmasına ilişkin aldığı karara tepki gösterdi.

21.02.2017 - Güncelleme : 21.02.2017
AGİT'ten Rusya'ya tepki

VİYANA

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Doğu Ukrayna'nın Donets ve Luhansk bölgelerinde yaşayan Ukraynalı ve ülkesiz kişilerin araç belgeleri ve plakalarının Rusya federasyonu tarafından tanınmasına ilişkin, "Ukrayna egemenliğindeki topraklarda yayınlanan belgelerin sadece uluslararası kabul görmüş otoriteler tarafından yapılması halinde geçerli." değerlendirmesini yaptı.

Konuya ilişkin AGİT Avusturya Dönem Başkanlığı adına yapılan açıklamada, Donets ve Luhansk bölgesinde yaşayan Ukrayna ve henüz ülkesiz şahısların araç ruhsatları ve plakalarının Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı tarafından tanınmasına ilişkin kaygılar ifade edilerek, bu uygulamanın Doğu Ukrayna'da yerleşimcilere yönelik süreç ile çeliştiği kaydedildi.

"Krizlerin çözümüne yönelik çabaları tehlikeye atıyor"

Açıklamada, tek taraflı eylemlerin Ukrayna ve çevresinde yaşanan krizlerin çözümüne yönelik çabaları tehlikeye attığı vurgulanırken, "Ukrayna egemenliğindeki topraklarda yayınlanan belgelerin sadece uluslararası kabul görmüş otoriteler tarafından yapılması halinde geçerli olduğu" aktarıldı.

Donbas'taki insanların durumunun normalleşmesi ve bölgede hareket özgürlüğünün teşvik edilmesine yönelik çabaların önemli olduğu belirtilen açıklamada, bunun AGİT ilke ve taahhütlerine, Minsk anlaşmasına tam anlamıyla uyularak, yapılması gerektiğine işaret edildi.

Muhabir: Aşkın Kıyağan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.