Dolar
32.41
Euro
35.16
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.30
BTC/USDT
70,887.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

AK Parti’nin seçim başarısı Times Meydanı’nda kutlandı

ABD’de yaşayan Türkler, AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimi'nde elde ettiği başarıyı, araç konvoyuyla geldikleri Times Meydanı’nda kutladı.

Bilgin S. Şaşmaz  | 02.11.2015 - Güncelleme : 02.11.2015
AK Parti’nin seçim başarısı Times Meydanı’nda kutlandı

New York

NEW YORK

ABD’de yaşayan Türkler, AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimi'nde elde ettiği başarıyı, araç konvoyuyla geldikleri Times Meydanı’nda kutladı.

1 Kasım Genel Seçimi, ABD’de yaşayan Türkler tarafından da heyecanla izlendi. Seçim sonuçlarını canlı yayından takip etmek isteyen çok sayıda Türk, New Jersey eyaletinin Paterson kentindeki AK Parti seçim irtibat bürosuna geldi. Seçimi burada kurulan ekranlardan izleyen Türkler, daha sonra Paterson sokaklarında sevinç gösterisi yaptı.

Beraberlerinde getirdikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterlerinin yanı sıra Türk ve AK Parti bayrakları ile kent merkezinde araç konvoyuyla zafer turu atan Türklere, birçok milletten de destek geldi. Türk bayrağı açarak Rabia işareti ile AK Parti’nin zaferini kutlayan Mısırlı ve Filistinliler, Türklerin oluşturduğu araç konvoyuna da katıldı.

Kutlamalar, Türk grubun konvoyla geldiği New York’ta da sürdü. Times Meydanı’nda toplanan Türklere; Mısır ve Filistinliler başta olmak üzere çok sayıda Arap asıllı Amerikalıdan destek geldi.

AK Parti ABD Seçim Koordinatörleri Murat Berk ve Levent Ali Yıldız, burada Türk ve AK Parti bayrakları açan gruba hitaben birer konuşma yaptı. Seçim sonuçlarının Türkiye için taşıdığı öneme dikkat çeken Berk ve Yıldız, Türk halkının yapılan seçimde, birçok çevreye anlamlı mesajlar verdiğini ifade etti.

Kutlamalara katılan ve Times Meydanı’ndaki gruba dua ettiren Mısırlı Amerikalılar için Özgürlük ve Adalet Topluluğu üyesi Dr. Mahmud Sharkawy ise seçim sonuçlarının Türkiye için olduğu kadar tüm İslam alemi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Türkiye’nin İslam ümmetinin lideri olduğunu söyleyen Sharkawy, "Allah Türkiye'ye her zaman yardım etsin. Türkiye İslam ümmetinin lideridir. Bugün kazanılan zafer sadece Türkleri değil, Mısır'da, Filistin'de, Suriye'de, Bosna'da ve diğer coğrafyalardaki Müslümanları da sevindirdi" diye konuştu.

Muhabir: Bilgin S. Şaşmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın