Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.40
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,093.83
Dünya

Başbakan Yıldırım Erbil'deki Peşmerge cephesini ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, IKBY Başkanı Barzani ile Irak'ın Erbil kentindeki Zerdık Dağı'nda, terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele veren Peşmerge güçlerinin yer aldığı cepheyi ziyaret etti.

08.01.2017 - Güncelleme : 08.01.2017
Başbakan Yıldırım Erbil'deki Peşmerge cephesini ziyaret etti

ERBİL

Başbakan Binali YıldırımIKBY Başkanı Mesud Barzani ile Irak'ın Erbil kentindeki Zerdık Dağı'nda, terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele veren Peşmerge güçlerinin yer aldığı cepheyi ziyaret etti.

Yıldırım, Erbil-Musul cephe hattında bulunan ve Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun yönetildiği harekat merkezi niteliğindeki Zerdık Dağı'na karayoluyla geldi.

Peşmerge tarafından karşılanan Yıldırım ve Barzani, harekat merkezine geçti. Barzani ve Yıldırım, burada IKBY Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed'den harita üzerinde, yürütülen operasyona ilişkin bilgi aldı. 

Yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı Zerdık Dağı'nda Yıldırım, bir süre dürbünle Musul kent merkezi ve çevre bölgesini izleyerek, DEAŞ'a karşı verilen mücadeleye ve ilerlemeye ilişkin bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım'a, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Türkiye-Irak Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Galip Ensarioğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile diğer yetkililer eşlik etti.

Başbakan Yıldırım, resmi törenle uğurlandı

Bu arada, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan resmi bir törenle Ankara'ya uğurladı.

Havalimanındaki resmi uğurlama törenine Barzani'nin yanı sıra IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Dışilişkiler Dairesi Sorumlusu Felah Mustafa, İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Türkiye Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ve Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam hazır bulundu.

Muhabir: Sinan Uslu, İdris Okuducu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.