Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,208.94
ETH/USDT
3,591.90
BTC/USDT
70,932.00
BIST 100
9,055.18
Dünya

Esed yönetimi ve PKK arasında toplantı iddiası

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İçişleri Bakanı Tümgeneral el Şaar'ın ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde, PKK'nın Suriye kolu PYD ve Kandil'den gelen heyetlerle görüştüğü iddia edildi.

Halit Süleyman, Ayşe Aktaş  | 17.01.2016 - Güncelleme : 17.01.2016
Esed yönetimi ve PKK arasında toplantı iddiası

Ankara

HASEKE

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim el Şaar'ın ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde, PKK'nın Suriye kolu PYD ve Kandil'den gelen heyetlerle görüştüğü iddia edildi.

Suriye Yerel Koordinasyonu Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, rejimin el Şaar'ın, Demokratik Toplum Hareketi’nin lideri Aldar Halil, PYD'nin silahlı gücü YPG'nin sözcüsü Ridor Halil ile Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağı’ndan gelen ve ismi açıklanmayan PKK temsilcileriyle, Haseke kentinin Kadur mahallesindeki YPG karargahında bir araya geldiği belirtildi.

"İçişleri bakanı, PYD ve PKK'lılar, Haseke kenti ve Kamışlı ilçesinin durumunu değerlendirdi"

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in toplantıda yer almadığı kaydedilen açıklamada, ''Toplantıda, içişleri bakanı, PYD ve PKK'lılar, Haseke kenti ve Kamışlı ilçesinin durumunu değerlendirdi. Katılımcılar, ayrıca Rusya’nın görüşmelerde Esed rejimi ile Kürt temsilcileri arasında bir uzlaşmaya varılması amacıyla, PYD tarafından temsil edilen Kürtlerin katılımı talebini de ele aldılar'' ifadesine yer verildi.

LCC açıklamasında, Şaar'a, Kamışlı askeri havaalanından toplantının yapıldığı karargaha kadar askeri güvenlik araçlarının eşlik ettiği ifade edildi.

Muhabir: Halit Süleyman, Ayşe Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın