Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,348.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

FBI Başkanı Comey'den DAEŞ uyarısı

FBI Başkanı Comey, terör örgütü DAEŞ'in sosyal medyayı da kullanarak çok sayıda "küçük küresel saldırılar" düzenlemeyi hedeflediğini bildirdi.

17.12.2015 - Güncelleme : 17.12.2015
FBI Başkanı Comey'den DAEŞ uyarısı

New York

NEW YORK

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey, Amerikan kamuoyunu DAEŞ terörü konusunda uyanık olmaya çağırdı.

Comey, New York Polis Teşkilatı'nın (NYPD)  Manhattan'daki merkezinde düzenlenen "Terörle Mücadele" konulu konferansta yaptığı konuşmada, terör tehdidinin artarak devam ettiğini belirtti.

"Bazıları radikalleşiyor" ifadesini kullanan Comey, Amerikan kamuoyundan teröre karşı uyanık olmalarını istedi. 

Teröristlerin ve sempatizanlarının erişilmez şifreli mesajlaşma sistemleri aracılığıyla iletişim kurduklarını kaydeden Comey, "Lütfen o vahşilerin, başarmak istedikleri şeyi gerçekleştirmelerine izin vermeyin" dedi.

Comey,  DAEŞ'in büyük saldırılar yerine sosyal medyayı kullanarak dünyanın birçok yerinde "küçük küresel saldırılar" düzenleme hedefinde olduğunu söyledi.

Sosyal medyayı kullanmayan El Kaide'nin büyük terör saldırılarına odaklandığını belirten Comey, DAEŞ'in ise büyük saldırılar yerine, sosyal medyayı aktif kullanıp dünyanın birçok yerinde daha fazla "küçük küresel saldırılar" gerçekleştirmeyi hedeflediğini kaydetti.

Muhabir: Selçuk Acar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın