Dolar
32.39
Euro
35.16
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.70
BTC/USDT
70,674.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

TSK: Rus uçağı kazaen askerlerimizi vurdu

Genelkurmay Başkanlığından, Rus savaş uçağının, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde kazaen vurduğu binaya isabet eden bomba ile 3 askerin şehit olduğu, biri ağır 11 askerin yaralandığı bildirildi.

09.02.2017 - Güncelleme : 10.02.2017
TSK: Rus uçağı kazaen askerlerimizi vurdu

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından terör örgütü DEAŞ hedeflerine sabah 08.40 sularında düzenlenen hava harekatında kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile 3 askerin şehit olduğu, biri ağır 11 askerin yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerin, tedavileri için süratle hastaneye ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rusya Federasyonu yetkilileri, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini iletmişlerdir. Olayla ilgili inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir. Ayrıca, aynı olayla ilgili olarak Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulunmuşlardır. 

Bizleri acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, TSK ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Akar ile Rus mevkidaşı görüştü

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeri Gerasimov telefonda görüştü.

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, telefon görüşmesinde, El Bab'da yaşanan kaza sonucu şehit olan askerler için Orgeneral Akar'a taziyelerini iletti. 

Görüşmede, yaşanan kaza nedeniyle Orgeneral Akar'a üzüntülerini bildiren Gerasimov, şehitler için başsağlığı diledi.

Rusya Genelkurmayı açıklaması 

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Rus Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov'un, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ı telefonla arayarak başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

Açıklamada, Akar ve Gerasimov'un ortak eylemler ve sahadaki durumla ilgili daha yakın koordinasyon sağlanması ve bilgi değişiminde bulunulması kararı aldığı belirtildi. 

Görüşmede, Suriye'de uluslararası terörle mücadele ve Halep'in kuzeydoğusundaki durumun da ele alındığı kaydedildi.

Muhabir: Mümin Altaş-Sinan Uslu-

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.