Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.60
BTC/USDT
70,179.00
BIST 100
9,143.29
Dünya

Genelkurmay: Suriye'de 22 muhalifin vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlemlendi

Genelkurmay Başkanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin Haliliye bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından atılan roket sonucu 22 muhalifin göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtilerinin gözlemlendiği açıklandı.

27.11.2016 - Güncelleme : 27.11.2016
Genelkurmay: Suriye'de 22 muhalifin vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlemlendi

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin Haliliye bölgesinde terör örgütü DEAŞ tarafından atılan roket sonucu 22 muhalifin göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtilerinin gözlemlendiği açıklandı.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 96. güne gelindi. 

Harekatta, terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda bir muhalif şehit oldu, 14 muhalif yaralandı. Haliliye bölgesinde DEAŞ tarafından atılan roket sonucunda 22 muhalifin göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklarca, Anifah bölgesindeki 4 DEAŞ hedefi imha edildi.

"AFAD'dan kimyasal madde bulunmadı" açıklaması

Öte yandan, AFAD'ın incelemesi sonucunda, Suriye'nin Haliliye bölgesinde DEAŞ'ın atttığı rokette kimyasal madde bulunmadığı belirlendi.

DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyinde icra edilen Fırat Kalkanı Harekatı'nda 96. güne gelindi.

Genelkurmay Başkanlığınca, Suriye'nin Haliliye bölgesinde terör örgütü DEAŞ tarafından atılan roket sonucu 22 muhalifin göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtilerinin gözlemlendiği açıklanmıştı. Askeri kaynaklar, AFAD'ın incelemesinin ardından atılan rokette kimyasal bir bulguya rastlanmadığını duyurdu. 

Olayın, DEAŞ'ın tahrip maddelerini kovanların içerisinden boşaltıp, havan ve roket mermilerinin içine göz yaşartıcı türde bir madde koymasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Harekat kapsamında, terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda bir muhalifin şehit olduğu, 14 muhalifin yaralandığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklarca, Anifah bölgesindeki 4 DEAŞ hedefinin imha edildiği de açıklanmıştı.

Muhabir: Serdar Açıl, Özcan Yıldırım


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.