Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,218.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

İsveç'te bir kamyon mağazaya daldı

İsveç'in başkenti Stockholm'de kamyonun büyük bir mağazaya dalması sonucu 4 kişi hayatı kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Gamze Türkoğlu Oğuz  | 07.04.2017 - Güncelleme : 08.04.2017
İsveç'te bir kamyon mağazaya daldı

Ankara

STOCKHOLM

İsveç'in başkenti Stockholm'de kamyonun büyük bir mağazaya dalması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. 

İsveç Başbakanı Löfven: "Saldırı ile ilgili bir kişi gözaltına alındı"

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Başbakanlıkta yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin bilgi verdi. 

Löfven, bir kamyonun büyük bir mağazaya dalması sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırıyla ilgili şüpheli bir kişinin gözaltına alındığını belirten Löfven, olayın her yönüyle araştırıldığını ve ülke sınırlarında gümrük kontrolleri başlatıldığını dile getirdi.

Teröristlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını vurgulayan Löfven, olayda hayatını kaybeden masum insanların acısını paylaştığını bildirdi.

Saldırı, Stockholm'ün en işlek caddesi olan Drottninggatan'da yaşandı

Bu arada, Emniyet Müdürlüğünde, basına açıklamada bulunan polis sözcülerinden Jan Evensson, saldırıyla bağlantılı olarak Stockholm'ün Mersta ilçesinde bir kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Gözaltına alınan şüphelinin eşkalinin, polis tarafından basına dağıtılan fotoğraftaki kişiyle benzerlik gösterdiğini bildiren Evensson, şüphelinin sorgusunun devam ettiğini aktardı.

Öte yandan, İsveç devlet televizyonu SVT, saldırıda kullanılan kamyonun bir bira fabrikasından çalındığını belirtti. Stockholm'ün trafiğe kapalı, en işlek caddesi olan Drottninggatan'da (Kraliçe Caddesi) yaşanan saldırıda kamyonun cadde üzerindeki Ahlens adlı mağazaya daldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve insanların kaçmaya çalıştığını fakat bazı kişilerin kamyonun altında kalarak can verdiğini söyledi.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz, Atila Altuntaş 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın