Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,862.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Koalisyondan 'Rakka'da poster' açıklaması

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Rakka'da PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin sergilenmesini onaylamadıklarını bildirdi.

Hakan Çopur, Kasım İleri  | 20.10.2017 - Güncelleme : 20.10.2017
Koalisyondan 'Rakka'da poster' açıklaması

Washington DC

WASHINGTON

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, AA muhabirinin konuyla ilgili sorusunu yazılı olarak yanıtladı.

Dillon, açıklamasında, "Koalisyon, Rakka'daki kutlamaların ve Öcalan sembollerinin sergilendiğinin farkındadır. SDG (PKK/PYD) liderliği, bu (sembollerin) sergilemesini tasdik etmemiştir. Dahası, Koalisyon, Suriye'de DEAŞ'ı yenmeye odaklanmamız gereken bir dönemde bu ayrımcı sembol ve imgeleri onaylamamaktadır." ifadelerini kullandı.

Dillon ayrıca, koalisyonun Rakka'da çok kimlikli sivil bir konsey kurulması süreciyle de yakından ilgilendiğini ve Rakka'nın geleceğinin uzunca bir zaman sonra ilk kez Rakkalıların elinde olduğunu ifade etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, dünkü basın toplantısında, PYD/PKK'nın Rakka'da PKK elebaşı Öcalan'ın posterini asıp Rakka'nın kurtarılmasını terörist başına adamasına yönelik AA muhabirinin sorusuna yanıt vermekten kaçınarak, "SDG (PKK/PYD) ile çalışıyoruz. Onları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz." diye konuşmuştu.

Muhabir: Hakan Çopur,Kasım İleri



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın