Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.30
BTC/USDT
70,968.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: Türkiye'nin terörle mücadelede attığı tüm adımların farkındayız

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, "Türkiye Cumhuriyeti'nin atmış olduğu tüm adımların, FETÖ ve diğer terör örgütleri tarafından nasıl zarara uğradığınızın farkındayız. Her türlü terörizmin karşısındayız." dedi.

Nazlı Yüzbaşıoğlu  | 20.02.2018 - Güncelleme : 20.02.2018
Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov: Türkiye'nin terörle mücadelede attığı tüm adımların farkındayız

Ankara

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Makedonya Cumhurbaşkanı George İvanov, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

İvanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, daveti, sıcak karşılaması, samimi ve yapıcı sözleri dolayısıyla teşekkür ederek, "Bir kez daha Makedonya Cumhuriyeti'nin ve Makedonya halkının büyük dostu olduğunuzu kanıtladınız. Makedonya Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ile geleneksel dostluk ilişkileri içindedir. Görüşmelerimizin sıklığı ise dostluğumuzun, karşılıklı güven ve iş birliğinin büyük bir kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Makedonya ile Yunanistan arasındaki isim sorunu

Makedonya ve Yunanistan arasındaki isim sorununa değinen Gyorge İvanov, "Anayasal ismimize ilişkin, Yunanistan Cumhuriyeti'nin Makedonya Cumhuriyeti ile olan sorunun çözülmesinde Türkiye Cumhuriyeti'ne ilkesel tutumundan ötürü şükranlarımı arz ederim." şeklinde konuştu.

İvanov, Birleşmiş Milletler (BM) ilkeleriyle garanti altına alınan bir ülkenin egemenlik hakkının ve özgür iradesinin herhangi bir başka ülke tarafından engellenmesinin 21'inci yüzyılda kabul edilemez olduğunu söyledi.

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, isim konusundaki görüş ayrılığının BM ilkeleriyle tanımlanan çerçevede BM Güvenlik Konseyi kararları ve 2010'da alınan Uluslararası Adalet Divanı kararı çerçevesinde halledilmesi gerektiğini vurguladı.

İvanov, bu konuda Makedonya'nın tutumuna gösterdiği anlayış ve verdiği destekten ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

"FETÖ ve diğer terör örgütleri tarafından uğradığınız zararın farkındayız"

Bölgedeki güvenlik sorunları göz önünde bulundurulduğunda iki ülkenin güvenlik birimlerinin daha fazla iş birliği yapması gerektiğini vurgulayan Gyorge İvanov, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile erken tehditleri önlemek konusunda istihbarat ve polis birimlerimizin iş birliğini artırma konusunda mutabık kaldık." ifadelerini kullandı.

İvanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile terörizm karşısında egemenlik haklarının korunması ve küresel terörizmle mücadele konularını da ele aldıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin atmış olduğu tüm adımların farkındayız. FETÖ ve diğer terör örgütleri tarafından nasıl zarara uğradığınızın farkındayız. Biz hiç vakit kaybetmeden hemen Türkiye'ye ve demokratik yollarla seçilmiş yetkililere destek verdiğimizi söyledik. Her türlü terörizmin karşısındayız." dedi.

Makedonya'daki Türk yatırımları için teşekkür eden Cumhurbaşkanı İvanov, ayrıca Makedonya'da yaşayan Türk toplumunun ve Türkiye'deki Makedonyalı göçmenlerin karşılıklı saygı ve anlayışla iki ülkeyi birbirine yaklaştıran birer köprü olduğunu ifade etti.

Gyorge İvanov, sözlerinin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mayıs ayında ülkesine davet etti.

Muhabir: Nazlı Yüzbaşıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın