Dünya

Mısır'da 11 sanığın idam dosyası müftülüğe gönderildi

Mısır'da askeri ceza mahkemesi, basında "Ensar Beyt el-Makdis" olarak bilinen davada yargılanan 11 sanığın dosyasının, idamlarına ilişkin görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine karar verdi.

Ali Semerci  | 28.11.2017 - Güncelleme : 28.11.2017
Mısır'da 11 sanığın idam dosyası müftülüğe gönderildi

Al Qahirah

KAHİRE

Mısır'da askeri ceza mahkemesinin, basında "Ensar Beyt el-Makdis" olarak bilinen davada 2014 ve 2015 yıllarında "şiddet uygulama ve öldürme" suçlamasıyla yargılanan 11 sanığın dosyasının idamlarına ilişkin görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine karar verdiği bildirildi.

Sanıkların avukatı Halid el-Mısri, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, askeri ceza mahkemesinin, basında "Ensar Beyt el-Makdis" olarak bilinen davadan yargılanan 11 sanığın dosyasının, idamlarına ilişkin görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine karar verdiğini belirtti.

Mısri, dosyası müftüye gönderilenler arasında Mısır silahlı kuvvetlerinde görev yapmış eski subay Hişam Aşmavi'nin de yer aldığını ifade etti.

Mahkeme, 66'sı tutuklu, 89'u gıyabi 155 sanığın yargılandığı davanın duruşmasını kararın okunması için 20 Aralık'a erteledi.

Üçü tutuklu, 8'i gıyabi 11 sanık, 2014 ve 2015 yıllarında "kasıtlı adam öldürme, diplomatik tesisleri patlatma ve güvenlik güçlerini öldürmeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla yargılanıyor.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları nihai karara bağlanmadan önce müftülüğe gönderiliyor. İstişare amaçlı müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor ve mahkeme kararını veriyor.

Muhabir: Ali Semerci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın