Dolar
32.95
Euro
35.80
Altın
2,387.18
ETH/USDT
3,308.90
BTC/USDT
68,729.00
BIST 100
10,891.42
Dünya

Mısırlı STK'lardan ABD Kongre üyelerine Sisi çağrısı

Mısırlı sivil toplum kuruluşları, ABD Kongre üyelerine, Washington ziyaretinde Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmemeleri ve ABD'nin Mısır'a yaptığı askeri yardımın insan hakları ihlalleri nedeniyle askıya alınması çağrısı yaptı.

22.03.2017 - Güncelleme : 22.03.2017
Mısırlı STK'lardan ABD Kongre üyelerine Sisi çağrısı

NEW YORK

Mısırlı sivil toplum kuruluşları, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin ziyareti öncesi ABD Kongre üyelerine Mısır'da insan haklarına sahip çıkma çağrısı yaptı.

Aralarında "Homeland For All, Democracy for Egypt, CODEPINK" gibi örgütlerin bulunduğu sivil toplum kuruluşları, nisan ayında Sisi'nin Washington'a yapacağı ziyaret öncesi ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, Mısır'daki insan hakları ihlalleri ve hapishanelerde yaşanan işkencelere ilişkin tüm Kongre üyelerine mektup gönderildiği bildirildi.

Mısır’da insan hakları ihlalleri sürüyor 

El-Ezher uleması Sisi'nin talebini reddetti 

'Korku cumhuriyetinde yaşamaya başladık' 

Mektupta Kongre üyelerinden üç istekte bulunulduğu belirtilerek bunların, Sisi ile görüşmemeleri çağrısı, Mısır'a yapılan yıllık 1 buçuk milyar dolarlık askeri yardımın askıya alınarak durumun gözden geçirilmesi ve tüm dış yardımların Mısır'daki siyasi tutukluların durumuna göre değerlendirilmesi olduğu ifade edildi.

Sisi'nin darbeyle göreve gelmesinin ardından ülkede demokrasi ve insan haklarının giderek kötüleştiği vurgulanan mektupta, ülkede bu ihlallere son verilene kadar Mısır'a askeri ve diğer yardımların durdurulması istendi.

Sisi'nin teröre karşı ABD ile müttefik olduğu söylemlerine rağmen ülkedeki baskı ortamı ve sosyal yapının bozulmasının sadece terör örgütlerini güçlendirdiği vurgulanan mektupta, ABD'den Mısır'da baskıcı yönetime değil demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğü gibi değerlere sahip çıkması talep edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin nisan ayında Washington'ı ziyaret ederek, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüşmesi bekleniyor.

Muhabir: Mustafa Keleş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın