Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,365.00
BIST 100
9,123.95
Dünya

Save the Children: PKK/PYD'nin Rakka operasyonundan kaçan siviller yardıma muhtaç

Save the Children, terör örgütü PKK/PYD'nin ABD destekli Rakka operasyonu boyunca yerlerinden edilen 270 bin sivilin acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu duyurdu.

17.10.2017 - Güncelleme : 17.10.2017
Save the Children: PKK/PYD'nin Rakka operasyonundan kaçan siviller yardıma muhtaç

ANKARA

Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı), terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'de ABD desteğiyle ele geçirdiği Rakka ilinden, operasyon süresince kaçan on binlerce kişinin kritik düzeyde insani yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Merkezi Londra'da bulunan Save the Children'dan yapılan açıklamada, PKK/PYD'nin Rakka'nın kent merkezindeki ABD destekli operasyonunun 6 Haziran'da başladığı hatırlatılarak, kentin o tarihten bu yana ciddi tahribata uğradığı kaydedildi.

Rakka'dan kaçan 270 bin kişinin kritik düzeyde insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ve kampların aşırı dolu olduğunu vurgulayan Save the Children, Suriye'nin kuzeydoğusundaki insani krizin kötüye gittiğini bildirdi.

Açıklamada, Rakka ve çevresindeki tahribattan dolayı çoğu ailenin geri dönecek bir evi olmadığı ve aylarca, belki de yıllarca kamplarda yaşamak zorunda kalacakları belirtildi.

Rakkalıların evlerine güvenli bir şekilde dönmeleri için öncelikle, kentte yok edilen evlerin, sağlık merkezlerinin, okulların yeniden inşa edilmesi ve bölgenin mayından arındırılması için önemli yatırımların gerekli olduğuna işaret eden Save the Children, DEAŞ nedeniyle yıllardır okula gidemeyen çocukların da eğitim hayatlarına geri dönmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamada, bölgedeki çocukların dehşet verici olaylara şahit olduğu, bu nedenle de kapsamlı psikolojik destek sağlanması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Save the Children Suriye Direktörü Khush'un şu sözlerine yer verildi:

"Rakka'daki çatışmalar sona ermiş olabilir, ancak insani kriz git gide büyüyor. Çevre bölgelerde çatışmalar şidddetleniyor ve aşırı kalabalık kamplara her gün binlerce çocuk geliyor. Kamplaraki şartlar sefil, ailelerin yeterli gıda, su ve tıbbi malzemesi yok. Ama evlerine geri dönmeleri de güvenli değil çünkü çoğunun evi şimdi bir enkaz yığın."

Muhabir: Dildar Baykan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın