Dolar
34.18
Euro
38.25
Altın
2,672.53
ETH/USDT
2,637.40
BTC/USDT
65,027.00
BIST 100
9,829.19
Dünya

Somali'de bombalı saldırı: 23 ölü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 23 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Mehmet Nuri Uçar  | 14.10.2017 - Güncelleme : 15.10.2017
Somali'de bombalı saldırı: 23 ölü

Somalia

MOGADİŞU

Somali emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Mogadişu'nun merkezinde toplu taşıma araçları için kullanılan istasyonun yakınlarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

 

Saldırıda 23 kişi yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan çok sayıdaki kişi arasında "Amerika'nın Sesi Radyosu"nda çalışan bir gazetecinin de yer aldığı, patlama nedeniyle çevrede bulunan binaların büyük zarar gördüğü belirtildi.

Olayın gerçekleştiği alanın, halkın yoğun kullandığı güzergah olduğu kaydedilirken, saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, başkent Mogadişu’da bomba yüklü araçlarla düzenlenen, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör eyleminin kınandığı bildirildi.

Açıklamada, "Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Somali’de istikrarın tesisi yönünde önemli mesafenin katedildiği bir dönemde gerçekleştirilen bu terör eylemi karşısında Somali halkı ve hükümetiyle dayanışmamızı yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Mehmet Nuri Uçar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.