Dünya

Suriyeli muhalifler Hama ilinin merkezine ilerliyor

ÖSO ve diğer rejim karşıtı gruplar, Hama ilinde Esed ve destekçisi yabancı terörist gruplara karşı ilerleyerek merkezin 6 kilometre yakınına ulaştı.

22.03.2017 - Güncelleme : 22.03.2017
Suriyeli muhalifler Hama ilinin merkezine ilerliyor

HAMA

Suriye'nin orta kesimlerindeki Hama ilinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve diğer rejim karşıtı gruplar, Beşşar Esed rejimi güçlerine karşı büyük bir saldırı başlatarak, merkezin 6 kilometre yakınına ulaştı.

Muhaliflerin, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine saldırı hazırlığı içindeki rejim güçlerini engellemek için Cobar-Kabun hattında 4 gün önce başlattığı operasyona, Hama ilinde destek geldi.

"Şam'daki muhaliflerin yükünü azaltmak için bu cepheyi açtık"

AA muhabirine, Hama'da dün gece büyük bir saldırı başlatan gruplar adına açıklama yapan Zafer Ordusu (Ceyş el-Nasır) yetkilileri, "Şam'daki muhaliflerin yükünü azaltmak için bu cepheyi açtık" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Zafer Ordusu (Ceyş el-Nasır) öncülüğündeki muhalifler, ilin kuzeyinde rejim güçlerine karşı başlattıkları saldırılarda bir belde, üç köy ile çok sayıda kontrol noktası ele geçirdi. Muhalifler, Hama’nın kuzey kırsalındaki Soran beldesini, Hattab köyü ve mühimmat depolarını, Şiir ve Subin köyünü ile Sufah kontrol noktasını aldı.

Askeri havaalanının 7 kilometre yakınına ulaşıldı

Çatışmalarda rejim ordusu ve destekçisi yabancı terörist gruplardan çok sayıda asker ve militan, muhalifler tarafından esir alındı.

Hama kırsalında 5 kilometre ilerleyen muhalifler, merkezin 6 kilometre, askeri havaalanının 7 kilometre yakınına ulaştı.

Muhabir: Adham Kako, Halit Süleyman, Levent Tok

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın