Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.30
BTC/USDT
70,815.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Suudi Arabistan'a atılan füzede İran'a ait işaretler var'

ABD Merkez Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Harrigian, Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan füzenin üzerinde İran'a ait işaretler olduğunu söyledi.

10.11.2017 - Güncelleme : 11.11.2017
'Suudi Arabistan'a atılan füzede İran'a ait işaretler var'

DUBAİ

ABD Merkez Hava Kuvvetleri (AFCENT) Komutanı Korgeneral Jeffrey Harrigian, Dubai'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'a atılan füzenin İran izleri taşıdığını ifade ederek, bunun da füzenin nereden geldiğini gösterdiğini belirtti.

Harrigian, füzenin Yemen’e nasıl getirildiğinin araştırılacağını kaydetti.

Tahran'dan ABD’li komutanın ifadeleriyle ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Beyaz Saray'dan iki gün önce yapılan açıklamada, "İran'ın bölgedeki faaliyetlerini kınıyoruz. İran rejiminin saldırganlığı ve uluslararası hukuk ihlalleri karşısında Suudi Arabistan ve Körfez müttefiklerimizin yanındayız." ifadeleri kullanılmıştı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusuna 4 Kasım'da Yemen'den atılan balistik füze, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Muhabir: Emel Öz Gözellik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.