Dolar
32.94
Euro
35.87
Altın
2,401.94
ETH/USDT
3,475.80
BTC/USDT
67,353.00
BIST 100
11,172.75
Dünya

'Telafer Havaalanı terör örgütü DEAŞ'tan geri alındı'

Irak'ta Şii Haşdi Şabi birlikleri, Musul'a bağlı Telafer Havaalanı'nı terör örgütü DEAŞ'tan geri aldığını duyurdu.

16.11.2016 - Güncelleme : 16.11.2016
'Telafer Havaalanı terör örgütü DEAŞ'tan geri alındı'

MUSUL

Irak'ta Şii Haşdi Şabi birlikleri, Musul'a bağlı Telafer Havaalanı'nı terör örgütü DEAŞ'tan geri aldığını duyurdu.

Haşdi Şabi basın ofisinden yapılan açıklamada, "DEAŞ ile girilen yoğun çatışmalar sonucu Telafer Havaalanı geri alındı." ifadesi kullanıldı.

Başbakan Haydar el-İbadi, dün yaptığı açıklamada, Telafer'e orduya bağlı 92. ve 72. tugayla Telaferli Şii ve Sünni Türkmenlerden oluşan gücün gireceğini söylemişti.

Musul kent merkezinde sokak çatışmaları devam ediyor

Öte yandın, Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleriyle, terör örgütü DEAŞ militanları arasında Musul'un doğu kesimindeki mahallelerinde sokak çatışmaları her geçen gün şiddetlenmeye devam ediyor.

Musul kent merkezinde güvenlik güçleri ile DEAŞ militanları arasından yaşanan sokak çatışmaları, ağırlıklı olarak Tahrir Mahallesinde şiddetleniyor. Iraklı askerler, akşam saatlerinde karanlığın çökmesiyle mevzilerine ve konuşlandıkları hükümet binalarına geçip sabahın ilk ışıklarıyla militanların elinde tuttuğu mahallelere saldırı düzenliyor.

Güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını gece saatlerinde gerçekleştiren DEAŞ mensupları ise gündüz saatlerinde daha çok bomba yüklü araçlarla askerlerin zırhlı vasıtalarının toplu olarak beklediği bölgelere yönelip, kendilerini patlatıyor. Bunun yanında sıcak temasın yaşandığı çatışmalarda DEAŞ, evlerin dar ve küçük pencereleri veya yüksek binaların çatılarından keskin nişancılarla askerleri hedef alıyor.

Çatışmaların yaşandığı sokakların dar olmasının yanı sıra sivillerin ve araçların hareket etmesinden dolayı sürekli Musul semalarından inmeyen uluslararası koalisyon güçlerine ait İHA'lar ise çok etkili bir rol oynayamıyor. Ancak kent içerisinde devamlı olarak sorti yapan İHA'ların sesi kolay bir şekilde duyulabiliyor.

Musul'un Tahrir Mahallesindeki çatışmalara ilişkin AA muhabirine konuşan Irak ordusunda görevli Tümgeneral Abulvahap Sadi, "Tahrir'in tamamen kurtarılmasına çok yakın. Güçlerimiz şu anda Tahrir'in yanı sıra Aden Mahallesi'nde de ilerleme sağlıyor. Askerler, DEAŞ tarafından yola döşenen bomba ve diğer engelleri temizlemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın