Dünya, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Yunanistan Başbakanı Çipras: Yunan hükümeti demokrasi ve anayasal düzeni destekliyor

Yunanistan Başbakanı Çipras, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Türkiye'deki gelişmeleri yakından izleyen Yunan hükümeti ve halkı, güçlü bir şekilde demokrasi ve anayasal düzeni destekliyor." dedi.

Furkan Naci Top  | 16.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
Yunanistan Başbakanı Çipras: Yunan hükümeti demokrasi ve anayasal düzeni destekliyor

Atina

ATİNA

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Yunanistan'ın Türkiye'nin yanında yer aldığını belirtti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çipras, "Türkiye'deki gelişmeleri yakından izleyen Yunan hükümeti ve halkı, güçlü bir şekilde demokrasi ve anayasal düzeni destekliyor." ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili de yaptığı açıklamada, Türk hükümet yetkilileriyle irtibat halinde olduklarını belirterek, demokrasi, anayasal düzen ve seçilmiş hükümeti desteklediklerini vurguladı.

Gerovasili, Çipras'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile gün içerisinde temasa geçeceğini belirtti.

Ayrıca, bu durum üzerine İçişleri Bakanı Panagiotis Kurublis ve Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın programlarını yarıda keserek Atina'ya döndükleri bildirildi.

Muhabir: Furkan Naci Top

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın