Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.90
BTC/USDT
70,478.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı

Kardak bölgesine çelenk atmak üzere Yunan hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Kardak'a yaklaştırılmadı.

28.01.2018 - Güncelleme : 28.01.2018
Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı

ANKARA

İçişleri BakanlığındanKardak bölgesine çelenk atmak üzere hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Kardak'a yaklaştırılmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, çelenk atmak üzere Yunan hücumbotu ile geldiği Kardak'a, Sahil Güvenlik ekiplerince yaklaştırılmadığı ifade edildi.

Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı
İçişleri Bakanlığından, Kardak bölgesine çelenk atmak üzere hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Kardak'a yaklaştırılmadığı bildirildi.
28.01.2018

Açıklamada, Yunan heyetinin, yapılan ikaz üzerine herhangi bir gerginlik yaşanmadan Türk karasularını terk ettiği belirtildi.

"Sahil Güvenlik Komutanlığımız gereğini yerine getirmiştir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız gereğini yerine getirmiştir." dedi.

TSK'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, bugün saat 11.30 sularında Kardak Adaları bölgesine girme girişiminde bulunduğu belirtildi. 

Girişimin Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlendiği vurgulanan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ülke ve milletin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ettiği kaydedildi. 

Türk Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri unsurları devriyede

Kardak bölgesine çelenk atmak üzere hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'u Kardak'a yaklaştırmayan Türk Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri unsurları, bölgede devriye ve karakol faaliyetlerine devam ediyor. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarına ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemilerine hava unsurları da destek veriyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos'un Kardak yerine açık denize çelenk attığı anları gösteren ve kendi sosyal medya hesabından retweetlediği fotoğraflar da 
Kardak'a yaklaştırılmadığını gözler önüne serdi.

Muhabir: Muhammed Boztepe, Feride Pelin İnal, Yıldız Nevin Gündoğmuş, Ali Ballı, Durmuş Genç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın