Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,209.33
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
70,927.00
BIST 100
9,048.55
Eğitim

Çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alındı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, "Çıraklık eğitim merkezlerini zorunlu eğitime aldık" dedi.

01.04.2016 - Güncelleme : 02.04.2016
Çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alındı

YOZGAT

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, çıraklık eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Gülay, Yozgat Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde il, ilçe milli eğitim müdürleri, meslek lisesi müdürleri ve mesleki istihdam sağlayan kamu ve özel şirket yetkilileriyle bir araya geldi.

Gülay, burada yaptığı açıklamada, ülke üzerinde birçok oyun oynandığını, Türkiye'nin ileri gitmesi durumunda dış güçlerin mutlaka ülke üzerinde yazdıkları senaryoyu oynadıklarını söyledi.

Çıraklık Eğitim Merkezi zorunlu oldu

Küçük sanayi esnafının çırak bulmakta çok zorlandığına değinen Gülay, bu durumda pek çok iş dalının sürdürülemediğini ve ekonominin olumsuz etkilendiğini, özelikle zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla çırak sayısının 125 binden 65 binlere düştüğünü anlattı.

Bu sorunun çözümü için iki aydır bölgeleri gezerek esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldiklerini dile getiren Gülay, "Toplantılarımızın sonunda çıraklık eğitiminin mutlaka zorunlu eğitime alınmasına karar verdik ve çıraklık eğitim merkezlerini zorunu eğitime aldık. 8. sınıfı tamamladıktan sonra çocuğumuz tercihlerini yapacak, açık lise yerine çıraklık eğitim merkezlerini tercih edecek ve anlaştığı sektörle sözleşmesini imzaladıktan sonra haftada bir gün çıraklık eğitim merkezine gidecek, geri kalan 5 gün ise sözleşme imzaladığı iş yerinde çalışacak." diye konuştu. 

Muhabir: Yakup Salman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.