Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: 16 bin genç çiftçiye 483 milyon lira destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında bu yıl 16 bin genç çiftçiye 483 milyon liralık hibe vereceklerini söyledi.

30.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: 16 bin genç çiftçiye 483 milyon lira destek

ANKARA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı"ndan faydalanacak başvuru sahiplerinin belirlendiğini belirtti.

Bu yıla yönelik başvuruların, illerdeki değerlendirme komisyonları tarafından yapılan değerlendirilmesinin sona erdiğini anımsatan Çelik, 161 bin 529 genç çiftçinin başvurusunun değerlendirilmesi sonucunda 16 bin 67'sinin hibe almaya hak kazandığını bildirdi. Çelik, bu kapsamda, genç çiftçilere 30’ar bin liralık hibe desteği verileceğine işaret etti.

Geçen yıl başlatılan ve 3 yıl sürecek bu program kapsamında geçen sene 15 bin genç çiftçiye çeşitli projeleri karşılığı olarak 450 milyon liralık hibe kullandırdıklarını ifade eden Çelik, "Bu yıl ise 16 bin 67 genç çiftçimize 483 milyon liralık hibe kullandıracağız. Bu projeler içerisinde yer alan büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri kapsamında 165 bin 400 adet hayvan dağıtımı gerçekleştirilecek. Genç çiftçi projeleriyle ilgili verdiğimiz bu hibeler, kırsal kalkınma kapsamındaki desteklerimizin sadece bir parçası. Bu destekteki amacımız, hem tarımsal nüfusu gençleştirmek hem de kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak. Verilecek bu desteğimiz, genç çiftçilerimize ve ülkemiz tarımına şimdiden hayırlı olsun." değerlendirmelerinde bulundu.

Muhabir: Seval Ocak Adıyaman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın