Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.70
BTC/USDT
69,959.00
BIST 100
9,090.07
Ekonomi

"HÜRKUŞ-A" testi geçti

TUSAŞ mühendisleri tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen yeni nesil eğitim uçağı HÜRKUŞ-A'nın, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (EASA) tarafından gerçekleştirilen uçuş testi sınavını başarı ile geçtiği belirtildi.

31.03.2016 - Güncelleme : 31.03.2016
"HÜRKUŞ-A" testi geçti

Ankara

ANKARA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) mühendisleri tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen yeni nesil eğitim uçağı HÜRKUŞ-A'nın, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (EASA) tarafından gerçekleştirilen uçuş testi sınavını başarı ile geçtiği belirtildi.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, HÜRKUŞ-A projesi kapsamında, 22-25 Mart'ta, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi uçuş test pilotu ve uçuş test mühendisi tarafından "HUR01 ve HUR02" prototipleri ile toplam 6 sorti sertifikasyon uyum gösterim uçuşu gerçekleştirildi.

Başarı ile tamamlanan uçuşlarda, uçağın "genel uçuş ve kullanım karakteristiği, kararlılık ve kontrol, perdövites, viril, manevra ve akrobasi kabiliyeti, seyrüsefer, gece uçuşu, insan-makine arayüzü, acil durum prosedürleri ve uçak sistemleri" EASA standartlarına göre değerlendirildi.

Yapılan bu uçuşlar sonrasında, EASA uçuş test pilotu ve uçuş test mühendisi tarafından uçuş paneli kapsamında, HÜRKUŞ Tip Sertifikasyonu'na yönelik uyumsuzluk bulunmadığı beyan edildi.

Muhabir: Zeynep Akyıl

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın