Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.20
BTC/USDT
69,832.00
BIST 100
9,084.07
Gündem

Cerablus'ta havadan 12, karadan 81 hedef vuruldu

Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında, Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedefin tamamının vurulduğunu, topçu ve ÇNRA'larla 81 hedefe 294 atım yapıldığı bildirildi.

24.08.2016 - Güncelleme : 24.08.2016
Cerablus'ta havadan 12, karadan 81 hedef  vuruldu

ANKARA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine yönelik başlatılan harekatla hudut güvenliğinin sağlanması, DAEŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.

TSK'dan DAEŞ'e 'Fırat Kalkanı' operasyonu

Orgeneral Akar harekat merkezinde

Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanıyor

DAEŞ tarafından bugüne kadar yapılan atışlar

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Gaziantep, Kilis ve Suriye hattında bulunan yerleşim yerlerine ve hudut karakollarına, terör örgütü DAEŞ tarafından 9 Ocak'tan bugüne kadar toplam 57 havan, 79 Katyuşa ve iki tanksavar güdümlü mermisi atıldı.

Bu atışlar sonucu 21 kişi hayatını kaybederken 84 kişi de yaralandı. Yapılan atışlar nedeniyle çok sayıda bina ve araç da hasar gördü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları tarafından Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ mensuplarına misliyle karşılık verildi. DAEŞ unsurlarına çok sayıda zayiat verdirilmesine, silah mevzileri, araç ve komuta binalarının vurulmasına rağmen Türkiye'nin sınır bölgelerindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılar devam etti.

81 hedefe 294 atım yapıldı

Türkiye topraklarına, son beş gün içinde, terör örgütü DAEŞ mensuplarınca 23 havan ve 2 katyuşa mermisi atıldı. 

Bu kapsamda, hudut güvenliğinin sağlanması amacıyla TSK unsurları tarafından "Fırat Kalkanı" operasyonu başlatıldı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında 04.00'te sınırdan topçu ve ÇNRA atışları başlatıldı, 04.05'te daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makineleriyle geçitler açıldı, 05.45'te topçu ve ÇNRA atışları sona erdi, 06.08'de ilk hava harekatı icra edildi, ardından 06.10 ve 06.30'da hava harekatları tekrarlandı.

Operasyon kapsamında şu an itibarıyla topçu ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNRA) tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı.

İki F-16 anlık tespitleri vuruyor

Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında tespit edilen 81 hedefe topçu ve çok namlulu roketatarla 294 atım yapıldığı, atışların devam ettiği, havada sürekli bulunan iki F-16'nın ise anlık tespit edilen hedefleri vurduğu bildirildi.

Havadan 12 hedef vuruldu

Keklice ve Cerablus bölgesinde belirlenen hedeflere yönelik hava taarruzu icra edilirken, Harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katıldı. Harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedef vuruldu.

Harekat kapsamında geçit açma faaliyetleri de devam ediyor.

Harekatın başarısı için piyade (mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam, harekatta hayati önemi haiz muhabere birlikleri ile lojistik destek ve Hava Kuvvetlerinin hava/yer destek unsurlarının bir bütün olarak büyük bir uyum içerisinde çalıştığı bildirildi.

Komutanlar harekat merkezlerinde

Operasyonla hudut güvenliğinin sağlanması, DAEŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.

Bu arada, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile ilgili komutanlarla kuvvet komutanlıklarının harekat merkezlerinde tüm komuta kademesi harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın