Gündem

Cizre'de polis kontrol noktasına terör saldırısı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi, saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi de yaralandı.

26.08.2016 - Güncelleme : 26.08.2016
Cizre'de polis kontrol noktasına terör saldırısı Grafik: Yasin Demirci/AA

ŞIRNAK

Şırnak Valiliğinden edinilen ilk bilgilere göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, 11 polis şehit oldu, saldırıda 78 kişi de yaralandı. Yaralılardan bazıları helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Saldırı patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile gerçekleştirildi

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cizre ilçesinde 06.45 civarında PKK terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliğinin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulduğu belirtildi.

PKK terör örgütünce İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliğinin bulunduğu bina girişine hafriyat kamyonuyla gerçekleştirilen saldırıda 10 ton patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor.

Patlamanın şiddetiyle çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluşurken, Cizre Garnizon Komutanlığının istinat duvarının bir bölümü zarar gördü.

Güvenlik gerekçesiyle patlamanın ardından ilçeye giriş çıkışlara izin verilmiyor.

7 aylık bebek de yaralandı

Hain saldırıda 11 polis memurunun şehit olduğu 3 sivil ile 75 polis memurunun yaralandığı belirtilen Şırnak Valiliğinin açıklamasında, 4'ü ağır 5 yaralanın Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne, 4 yaralının Mardin Devlet Hastanesine sevk edildiği ifade edilerek, "2 yaralının Cizre Devlet Hastanesinde tedavisi devam ediyor. Diğer yaralılar birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecek." denildi.

Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden 9'u Diyarbakır ve Mardin'deki hastanelere sevk edildi.

Yaralananlar arasında 7 aylık bir bebeğin de bulunduğu belirtildi.

"Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cizre'de şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığıyla sabır ve yaralananlara da acil şifalar diledi. 

Mevlüt Çavuşoğlu, "Birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden gözü dönmüş taşeron cinayet örgütleri ve patronları şunu bilsinler: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz." görüşünü paylaştı. 

"70'in üzerinde yaralı var"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, 70'in üzerinde yaralı olduğunu, bunlardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Akdağ, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile imzaladığı mutabakat zaptının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cizre'de polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin bir soru üzerine Akdağ, bu sabah tüm Türkiye'yi üzen alçak bir terör saldırısının gerçekleştiğini ifade etti.

Bakan Akdağ, saldırıda 70'in üzerinde yaralı olduğunu vurgulayarak, "Bunların 4'ünün durumu ağır. Şehitlerimiz var. Bunlarla ilgili açıklamayı oradaki adli tabiplik ve savcılıkla beraber valiliğimiz yapacak. Son ay içinde, çok yoğun bir terörist saldırı grubuyla karşı karşıyayız. Bir taraftan 15 Temmuz'da hain FETÖ çetesinin saldırısıyla 240 şehidimiz oldu. Daha sonra bir yandan DAEŞ'in, öbür taraftan PKK'nın hain saldırıları var. Bu saldırıların hepsi alçakça ve hepsi bizim huzurumuza yönelik. Bu milletin kalkınmasını, Türkiye'nin ileri gitmesini istemeyenler, bu saldırıları gerçekleştiriyor. Bu terör örgütlerini de bir taraftan maşa olarak kullanıyorlar. Son saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığından açıklama

Sağlık Bakanlığından, Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından bölgeye 12 ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2 helikopterin sevk edilerek müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Şırnak'taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı ve hastaneye intikal ettirildiği belirtildi.

Olaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğinin bildirildiği açıklamada, uçak ambulansın da hazır bekletildiği, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın