Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.90
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,089.25
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu, biliyoruz ki bunların tıynetinin gereği bu." dedi.

10.08.2016 - Güncelleme : 11.08.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor Fotoğraf AA: Sefa Karacan

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi nöbeti için Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitabında, "Ankara, ülkemizde adeta kurtuluş günü olmayan ender şehirlerimizden biriydi. 15 Temmuz, Türkiye'nin tamamıyla birlikte Ankara'nın da kurtuluş günüdür." dedi. 

"İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi nöbeti sadece belli saatlerde, belli yerlerde yapılmaz. Demokrasimize, özgürlüğümüze, devletimize, geleceğimize günün 24 saati, yılın 365 günü evlerimizde, iş yerlerimizde, her yerde sahip çıkacağız. Tehdidin, tuzağın, ihanetin, sabotajın nereden geleceği, ne zaman geleceği, kimden geleceği belli olmuyor. Bugün Şırnak'ta yine şehitlerimiz var. Mardin'de, Diyarbakır'da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu, biliyoruz ki bunların tıynetinin gereği bu. Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor."

"Ya Türkiye ya FETÖ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Er veya geç Amerika Birleşik Devletleri de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ veyahutta demokrasi ülkesi Türkiye. Bu tercihi yapmak durumunda. Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyecek, yola devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Haksızlıklarıyla, hukuksuzluklarıyla, iftiralarıyla, riyakarlıklarıyla yıllardır mücadele ettiğimiz bu hain örgütün eline kan da bulaştı. Hem de milletin kanı bulaştı. Bu millet her hatayı affeder, her eksiği hoş görür ama ihanet karşısında müsamahasızdır. Fetullahçı Terör Örgütü ülkeye de millete de ihanet etti. Bu hainlerin darbe girişimi görüntüsü altında sergiledikleri terör, Türkiye'nin işgali provasından başka bir şey değildir. Biliyoruz ki kendi milletine silah çeken, kendi ülkesini başkalarına da peşkeş çeker. Bu vatan toprağımızın üzerinde kimse hesaba girmesin. Hesaba girenler bunun bedelini ödeyecekler. Şimdi Kandil'den birileri kendine göre açıklamalar yapıyor. Kırsaldan şehre ineceklermiş, geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunu böyle bilin."

"Millete çektikleri silah kendi suratlarında patladı"

Erdoğan, FETÖ'cülerin 15 Temmuz günü devletin ülkeyi korumak için namuslarına emanet ettikleri silahları millete çevirerek dünyanın en alçak terör örgütü olduklarını gösterdiklerini aktararak şöyle devam etti:

"Haksızlıklarıyla hukuksuzluklarıyla iftiralarıyla riyakarlıklarıyla yıllardır mücadele ettiğimiz bu hain örgütün eline kan da bulaştı. Hem de milletin kanı bulaştı. Bu millet her hatayı affeder, her eksiği hoş görür ama ihanet karşısında müsamahasızdır. Fetullahçı Terör Örgütü ülkeye de millete de ihanet etti. Bu hainlerin darbe girişimi görüntüsü altında sergiledikleri terör, Türkiye'nin işgali provasından başka bir şey değildir. Biliyoruz ki kendi milletine silah çeken, kendi ülkesini başkalarına da peşkeş çeker. Hamdolsun millete çektikleri silah, kendi suratlarında patladı. Bumerang gibi onları vurdu ve yine hamdolsun peşkeş çekmek istedikleri ülke, tarihlerinde pek az rastlanır bir birlik ve beraberlikle hedeflerine doğru yürüyor." 

Şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar, artık ne yandan esersen es." dizelerini hatırlatan Erdoğan, "Bizim de bir 'Rabiamız' var. Bu Rabia'mızın birincisi tek millet. İşte tablo burada, tek milletiz. Türküyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Boşnağıyla Romanıyla velhasıl 79 milyon tek millet." diye konuştu. 

Erdoğan, Rabia işaretinin ikincisinin tek bayrak olduğunu hatırlatarak, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." dizelerine atıfta bulundu. Erdoğan, Türk bayrağının renginin şehitlerin kanından geldiğini, yıldızın ise şehitlerin ta kendisi olduğunu söyledi.

"Bu milleti aşamayacaksınız"

Üçüncü olanın tek vatan olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: 

"780 bin kilometrekarelik bir vatan toprağımız var. Bu vatan toprağımızın üzerinde kimse hesaba girmesin. Hesaba girenler bunun bedelini ödeyecekler. Şimdi Kandil'den birileri kendine göre açıklamalar yapıyor. Kırsaldan şehre ineceklermiş, geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunu böyle bilin. Yani bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, bir taraftan DAİŞ, bir taraftan PYD, bir taraftan YPG, topunuz gelin. Allah'ın izniyle bu milleti aşamayacaksınız, Rabb'imin izniyle bu milleti aşamayacaksınız. Ben şuna inanıyorum, biz bir ölürüz, bin diriliriz. Bunu terör örgütleri de böyle bilsin."

Erdoğan, dördüncü olanın ise tek devlet olduğuna işaret ederek "Türkiye Cumhuriyeti devletimizden başka devlet yok. Nedir o, paralel devlet. Hadi bakalım kursaydın. Şamarı yedin mi, yedin ama bitmedi. Bunların kökünü kazıyacağız. Şu anda inlerine girdik. Şunu da açık söyleyeyim, biz bunları intikam hırsıyla yapmıyoruz. Bu işgalcileri temizliyoruz, hukukla, adaletle temizliyoruz. Hukuk içerisinde temizliyoruz. Bize kimse de bir yerlerden akıl vermesin" dedi.

Anayasa ve hukukta ne varsa onun uygulandığını ve uygulamaya da devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, alandaki vatandaşların "İdam isteriz" sloganları üzerine şöyle konuştu:

"Kardeşlerim, bu konudaki kanaatlerimi daha önce de sizlerle paylaştım. Yine söylüyorum, halkımın bu talebini siyasiler bir kenara koymamalıdır, koyamaz. Yapmaları gereken parlamentoda bunu görüşmektir. Parlamentoda bu görüşülürken hukuki boşluklarla kimse izaha kalkmasın. Bu darbenin tarihi bellidir, dolayısıyla darbenin tarihinden itibaren de bu masaya yatırılmalıdır. Eğer parlamento bu talebe 'evet' diyorsa Cumhurbaşkanı olarak ben bunu onarım. Parlamento 'evet' demezse tabii ki benim de yapacağım bir şey yoktur çünkü biz şehitlerimizin ruhunu muazzeb edemeyiz. Gazilerimize ihanet edemeyiz ve milletin talebini de eğer demokrasi diyorsak o zaman geri çeviremeyiz. Demokrasi milletin taleplerinin iktidar olduğu bir rejimdir ve bunu yaparız."

"Demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz"

"Demokrasi nöbetlerindeki coşkusu ve vakarıyla ülkesine ve milletine olan bağlılığını cümle aleme ilan eden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. " diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah, ülkemizi ve milletimizi ilelebet korusun diyorum. Ve şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın