Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.70
BTC/USDT
70,456.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında hiçbir fark yok

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İşte Hollanda'da seçim bitti. Aldıkları oylar birbirine yakın, yüzde 17'ler, yüzde 20'ler, böyle birçok parti ama bir bakıyorsun sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında da hiçbir fark yok." dedi.

16.03.2017 - Güncelleme : 16.03.2017
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında hiçbir fark yok Muhabir: AA/Mustafa Çiftçi

ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da, Yeşil Akdeniz Sanayi Kooperatifleri üyeleriyle kahvaltında bir araya geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık büyük projeleri gerçekleştirdiğini, yoluna emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Türkiye'nin 15 senedir çok badireler atlattığını ve buna rağmen büyüdüğünü, daha bağımsız kararlar aldığını ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin artık dünyada söz sahibi olduğunu anlattı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyada söz sahibi, saygın bir ülke olduğunu ancak Türkiye'den rahatsızlık duyanların da çoğaldığını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Hollanda'daki olaylar ile ilgili olarak, "Dünyanın başka bir yerinde olsa ahkam kesmeye başlarlar. İnsanlık, demokrasi, özgürlük dersi veriyorlar. Bu mu senin insanlığın, özgürlük anlayışın? Ama Türkiye bunun altında kalmaz, adımlarımızı attık ve göreceksiniz önümüzdeki süreçte sabredin adımlarımızı daha da atacağız. Biz sığıntı gibi bunlarla uğraşamayız. Türk hiçbir yerde sığıntı olmaz." dedi

"Artık Türkiye ile nasıl ilişki kuracağınızı öğreneceksiniz"

Avrupa'ya yönelik olarak, "Artık Türkiye ile nasıl ilişki kuracağınızı öğreneceksiniz, hükmedici konuşmalardan vazgeçeceksiniz. Türkiye hükmeder. Türkiye çünkü 2 milyarın da ümmetidir." ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, "O yüzden siz Türkiye'ye hükmedici konuşamazsınız. Adam gibi konuşursunuz, ricacı olursunuz. Otururuz konuşuruz, anlaşırız iş de yaparız, siyaset de işbirliği de yaparız. Biz her şeye varız. Yalnız bize nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz. Siz öğrenmiyorsanız biz size öğreteceğiz, itinayla öğreteceğiz." şeklinde konuştu.

Hollanda'daki seçimler 

Bakan Çavuşoğlu, Hollanda'daki seçimlere değinerek, şunları söyledi:

"İşte Hollanda'da seçim bitti. Aldıkları oylar birbirine yakın, yüzde 17'ler, yüzde 20'ler, böyle birçok parti ama bir bakıyorsun sosyal demokrat ile faşist Wilders arasında da hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa. Nereye varacaksınız, Avrupa'yı nereye götürüyorsunuz, Avrupa'yı çökertmeye başladınız. Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz. Yakında Avrupa'da din savaşları da başlar, başlayacak. Bu gidişle öyle. Eskiden, bundan 100 sene savaştılar. Avrupa'nın tarihini aç, önlerine koy. Bir gram utanma varsa, birbirlerinin yüzlerine bakamazlar Avrupalılar. Farklı dinlerden oldukları için 100 yıl birbirlerini kestiler ama sonra bundan ders alındı, Avrupa Birliği kuruldu, Avrupa Konseyi. Şimdi tüm bunlar yok edilmeye başladı, Avrupa o eski günlere gidiyor."

"15 Temmuz kolay bir hadise değil"

Sanayicinin, üreticinin yanında olduklarının altını çizen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sanayicimiz, üreticimiz, çiftçimiz, bu ülkeyi ayakta tutan küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz elbette, işte 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz'dan sonra ister istemez herkes gibi etkilendiler. Çünkü 15 Temmuz kolay bir hadise değil. Yani hainlerin ülkeyi ele geçirme teşebbüsüydü. Yani hain FETÖ'nün ülkeyi darbeyle ele geçirme teşebbüsüydü. Sapık birisi olarak gelip Türkiye'de, sadece dünyanın değil, kainatın imamı olarak yıldızları falan yürütecekti burada, hayali buydu. Allah'ın izniyle üstesinden geldik ama hasarı var bunu da tamir etmemiz lazım. O yüzden devletimiz esnafımızın, sanayicimizin yanında oldu, oluyor, desteklerini veriyor. Borçları varsa taksitlendiriyor. Şimdi sanayici belgesi olanlara da aynı şekilde artık elektrikte de indirim var, yüzde 25. Yüzde 18 KDV indiriminden de yararlandırıyoruz."

"Anayasa paketinin içindeki maddeleri güzel okuyun"

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti tek başına iktidar olduğu için Türkiye'nin tüm badirelere rağmen emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu da milletimizin feraseti sayesinde oldu ama yarın böyle olacağının garantisi var mı? Yok. O yüzden sistemi güçlendirmemiz lazım. Şahıslar gelici geçici, Türkiye'nin sistemi olması lazım. Emin adımlarla yürümemiz lazım, ileriye doğru. Yarın 'Ne zaman seçim olacak' diye kaygı içinde olmamamız lazım. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Kim gelirse gelsin Türkiye'nin sistemi ve yönetimi güçlü olduğu zaman her türlü badireyi atlatırız Allah'ın izniyle. O yüzden anayasa paketinin içindeki maddeleri güzel okuyun." 

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın