Gündem

Diyarbakır'da emniyetin tamir atölyesine yönelik terör saldırısı: 1 ölü

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesine yönelik terör saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti.

11.04.2017 - Güncelleme : 27.04.2017
Diyarbakır'da emniyetin tamir atölyesine yönelik terör saldırısı: 1 ölü

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın erkez Bağlar ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alan içerisindeki Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde saat 10.47'de terör saldırısı meydana geldi.

Valilikten yapılan açıklamada, patlamanın hemen ardından olay yerine AFAD ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Patlamada, bir sivil personel kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yaralılarımızın tedavileri ise sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma hemen başlatılmış olup, detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır."

Bina kısmen çöktü

Öte yandan, patlamanın şiddeti ile söz konusu binada kısmen çökme meydana geldi, çevredeki binalarda ve araçlarda hasar oluştu.

Polis ekipleri, gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın merkez ilçesi Bağlar'da, çevik kuvvet bakım onarım binasında sabah saatlerinde patlama yaşanmasının ardından Vali Hüseyin Aksoy'u telefonla aradı. 

Aksoy, olaya ilişkin Erdoğan'a bilgi verdi. 

Akdağ: Yaralıların tedavisine başladık

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bu kişiye Allah'tan rahmet diledi.

Yaralılara da acil şifalar dileyen Akdağ, şöyle konuştu:

"Meseleyi duyunca konuyla alakalı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürüme talimat verdim. Bizim bir hizmet uçağımızla olay mahalline geçtiler. Teşkilatımız hem acil taşımayla alakalı hem hastanelerde çok hazırlıklılar. Yaralılarımızın tedavisine başladık. Cenabıhak hepsine acil şifalar versin. Diyarbakır Valiliği yaralı sayılarıyla alakalı daha doğru bilgi verir. Süratle hareket edildi ve gereken müdahale yapıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bilgisini aldım."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın