Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.00
BTC/USDT
70,968.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Eski CHP Genel Başkanı Baykal hastaneye kaldırıldı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi altına alındı. Beyne giden ana damarında tıkanıklık tespit edilen Baykal'a anjiyo yapıldı.

16.10.2017 - Güncelleme : 16.10.2017
Eski CHP Genel Başkanı Baykal hastaneye kaldırıldı

ANKARA

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Erdoğan Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı

Kılıçdaroğlu Baykal'ı ziyaret etti

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, gece rahatsızlanan Baykal, özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesine sevk edildi.

Bu arada, Baykal'ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti.

Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi'ndeki konutundan 2 yakınıyla birlikte çıkan Olcay Baykal, soruları yanıtsız bıraktı.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Baykal'ı ziyaret için hastaneye geldi.

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Güzel: Baykal'ın bilinci açık

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, hastanelerinde tedavi gören Baykal'ın sağlık durumu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Baykal'ın bu sabah saatlerinde sol tarafında güçsüzlük şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirten Güzel, beyin cerrahisi, nöroloji, radyoloji ve anestezi bölümlerindeki uzmanlar tarafından müdehale yapıldığını belirtti. Güzel, "Müdahale sonucunda çekilen anjiyoda beyin damarlarında ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Bu tıkanma nedeniyle de kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı." diye konuştu.

Yapılan işlemle tıkanan beyin damarının açıldığına dikkati çeken Güzel, "Açılan yere stent konuldu ve şu anda tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Sayın Baykal'ın bilinci açık, sadece bir miktar güç kaybıyla hastanemize gelmişti. Durumunun daha iyiye gideceğini umuyoruz" ifadesini kullandı. 

Güzel, gazetecilerin, beyin fonksiyonlarının yerinde olup olmadığına yönelik sorusuna, "Beyin fonksiyonlarının hepsi yerinde, sadece sol ektremitelerinde, yani kolunda ve bacağında hafif bir güçsüzlük var." yanıtını verdi.  

Herhangi bir felç riskinin olup olmadığına yönelik olarak da Güzel, "Sol kolu ve sol bacağında kısmi, hafif derecede bir güçsüzlük var. Zaten beyindeki damarın tıkanıklığının sebep olduğu şey bu. Tıkanıklık açıldı. Bunların düzelmesini bekliyoruz ama takip sonucunda ancak bunları belirtebileceğiz." dedi.

Topçu: Sayın Baykal'ın ayakları oynuyor, yüzü gülüyor

Baykal'ı, tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm hastalara ve Baykal'a acil şifalar diledi. 

Topçu, "Kendilerini gördüm hamdolsun, çok da memnun oldum. Çünkü, söylenenlerin ötesinde bir görüntüyle karşılaştım. Ayağının birinde uyuşukluk var diyorlardı. Herhalde tıbbı yanıltacak Sayın Baykal. Ayakları oynuyor, yüzü gülüyor, çok şükür, hamdolsun." diye konuştu. 

Baykal'ın birçok şeyi atlattığını, bu durumun da üstesinden geleceğini dile getiren Topçu, "Çok ciddi sporcu bir kişiliği var, mücadeleci bir ruh yapısına sahip. Ben yeneceğine eminim, inanıyorum. Bütün doktorlar başında zaten. Biraz sonra Erkan Hoca, bütün Türkiye'yi mutlu edecek bir şeyler söyleyecektir inşallah size." ifadelerini kullandı.

Topçu, Baykal'ın, kendisi için önemli ve özel bir yeri olduğunu anlatarak, "İnsanların, dar günlerinde dostlarıyla tanışabilme imkanı oluyor. Ben, 7-8 sene evvel rahmetli Muhsin Başkan'ı kaybettiğim zaman, arkamda, bir siyasetçinin ötesinde bir abi gördüm. O, acı ve dar dönemimde bir abi gibi arkamda ve yanımda durdu. Onu hiçbir zaman unutmam." diye konuştu. 

Kendisinin de milletin de dualarının Baykal ile olduğunu söyleyen Topçu, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan, çok yakınen olayın ilk anından itibaren yoğun olarak ilgileniyorlar. Değerli ailesiyle bu işleri görüşüyor ve konuşuyorlar." dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl

Baykal'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, çıkışta yaptığı açıklamada, "Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu ancak yapılan anjiyoyla damar açıldı, o pıhtının yarattığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi. İşlem bitmek üzere, oradan da yoğun bakıma alıp ilaçla takip edecekler. Korkulacak bir şey yok." bilgisini verdi

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav

Baykal'ı hastanede ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav da "Şu anda çıktı, durumu iyi. Yoğun bakımda bir süre istirahat edecek. Yaşamsal bir tehlikenin olmadığı anlaşılıyor." bilgisini verdi.

Sav, "Bu tamamen hepimizin, Allah göstermesin, bir anda karşılaşacağı bir olgu. Onun için sağlığın ne olacağı belli olmaz. Deniz Bey de sağlığına çok itina eden bir insandı fiziki bakımdan ama böyle bir sağlık sorunuyla yüz yüze geldi. Tedavisi mümkün. Başta Deniz Bey olmak üzere hepimize sağlıklar diliyorum. CHP ailesi kederlenmesin, üzülmesin. Daha sağlıklı bir şekilde aramıza döneceğine inanıyorum." diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Baydar

Kendisi de hekim olan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, hastane çıkışında Baykal'a yapılan operasyonda bulunduğunu belirterek,"Anjiyo işlemi bittikten sonra uyandırıldı ve yoğun bakımda. Şu anda Genel Başkanımızın durumu gayet iyi. Bunu bilgilendirmek ve bazı karışıklıkları önlemek açısından bu bilgiyi paylaşmak istedim. Ben de operasyonu izledim. Bilinci açık, konuşmasında herhangi bir problem yok. Önümüzdeki 48 saat sonra yoğun bakımdan çıktıktan sonra sizler de basının karşısında göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Baydar, "Sol bacağında bir sıkıntı yok, sol kolunda bir miktar kuvvet kaybı vardı anjiyoya girmeden önce. Onun da eskiye göre daha iyi olduğunu gördük." diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar

Hastaneye gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin "Ciddi bir şeyinin olmadığını ve şu anda tedavi altında olduğunu öğrendim. Deyinde bir pıhtı atılmış, o temizlenmiş. 'Herhangi bir sıkıntı yok' diye doktorlardan bizzat duydum. Sağlığının yerinde olduğunu söylediler." dedi.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de Baykal'ın gribal bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye geldiğini, bu sırada damarında tıkanıklık tespit edildiğini belirterek, bu tıkanıklığın ilaçla giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Deniz Baykal'ın dün Strazburg'dan Ankara'ya geldiğini ifade eden Ateş, "Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor, doktor kontrolü altında. Sanırım kısa sürede sağlığına kavuşur." diye konuştu. 

Ateş, Baykal'ın oğlu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ataç Baykal'ın da hastanede Baykal'ın yanında bulunduğunu kaydetti.

Muhabir: Sinan Özmüş-Mehmet Tosun-Yeşim Sert Karaaslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın