Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Hava Harp Okulu'ndaki aramalarda komutanın telefonu çöpte bulundu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin Bakırköy Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'nda yapılan aramalar sona erdi.

Alptekin Soykan, Halil Demir  | 18.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
Hava Harp Okulu'ndaki aramalarda komutanın telefonu çöpte bulundu

Istanbul

İSTANBUL 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Bakırköy Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'nda arama yapıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda özel harekat, sivil ve resmi polis ekibiyle Hava Harp Okulu'nda ve lojmalarında arama yapıldı.

Üzerlerinde Jandarma yelekleri olan askerlerin de aramalar sırasında Hava Harp Okulu'na girdiği görüldü. Arama çalışmaları ardından ellerinde delil poşetleri ve arama tutanakları olan polis ekipleri Hava Harp Okulu'ndan ayrıldı.

4 şüpheli gözaltında

Hava Harp Okulu'nda yapılan aramalar sonucunda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Darbe girişiminde bulunan yaklaşık 25 general ve ve subayın Hava Harp Okulu'nda toplantı yaptıkları, daha sonra okuldaki güvenlik kameraları ile harddisklerin söküldüğü öğrenildi.

Komutanın cep telefonu çöpte bulundu

Aramalarda güvenlik kameraları ile Okul Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın olay gecesi kullandığı cep telefonunun çöpte bulunduğu belirtildi. 

Okulun mühimmat kısmında bir kısım silahların olmadığı, şarjörlerinin basılı olduğu tespit edildi.

Jandarma Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sürüyor

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle çok sayıda özel harekat, sivil ve resmi polisin katılımıyla sabahın erken saatlerinde başlayan aramaların tamamlandığı okula, bir Jandarma Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü aracı giriş yaptı. Okula daha sonra ellerinde delil torbası bulunan 4 jandarma da yürüyerek geldi.

Öte yandan okuldan içerisinde sivil giyimli kişilerin bulunduğu bir araç ile bir ambulansın ayrıldığı görüldü. 

Ayrıca, jandarmaya ait sinyal kesici bir araçla İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait temizlik ekipleri de okulun bahçesinde bulunuyor.

Pistte bulunan askeri uçak ve helikopterlerin bataryaları söküldü

Terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında, Hava Harp Okulu'na askeri teknik personel sevk edildi. 

Askeri teknik personel, Hava Harp Okulu'nun pistinde bulunan askeri uçak ve helikopterlerin bataryalarını söktü. Darbeci askerlerin, uçak ve helikopterleri izinsiz almasının engellenmesi amacıyla bu uygulamanın gerçekleştirildiği öğrenildi.

Muhabir:Ali Cevahir Aktürk, Hatice Şenses Kurukız,Ali Cevahir Aktürk,Alptekin Soykan, Halil Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın