Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,220.22
ETH/USDT
3,562.20
BTC/USDT
70,662.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'İttifaklar kurulurken verilen sözler birer ahittir'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, TSK'nın bölgede ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması için kurulan ittifaklara destek sağladığını belirterek, "Ancak unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar karşılıklı birer ahittir." dedi.

31.05.2016 - Güncelleme : 31.05.2016
'İttifaklar kurulurken verilen sözler birer ahittir' Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, en öncelikli görev olarak terörle mücadele harekatını siyasi direktif doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir." dedi.

İZMİR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terörle mücadele harekatının siyasi direktif doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "Mücadelemiz etnik ve mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın güvenliği sağlanana ve terör bitene kadar devam edecektir." dedi.

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Efes 2016 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, bu seneki tatbikata ilk defa 8 ülkeden çeşitli unsurların katıldığını belirtti. 

Tatbikatın katılımcı anlayışla başarıyla tamamlandığını belirten Orgeneral Akar, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri en öncelikli görev olarak terörle mücadele harekatını siyasi direktif doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Asker, polis ve korucularımız omuz omuza ve ölürsem şehit, kalırsam gazi inancıyla yürüttüğü bu mücadelede hiçbir sivil ve masum vatandaşımızın zarar görmemesi için azami gayret ve dikkat sarf edilmektedir. Mücadelemiz etnik ve mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın güvenliği sağlanana ve terör bitene kadar devam edecektir."

"İttifaklar kurulurken verilen sözler birer ahittir"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin caydırıcı ve saygın bir ordu olduğunu vurgulayan Akar, öncelikli hedeflerinin ülkede, bölgede ve dünyada güvenlik, huzur, barış ve istikrara katkı sağlamak olduğuna dikkati çekti. 

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, sorunların öncelikle diyalog yoluyla çözümünden yana olduğuna işaret ederek, "Ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkemiz ve bölgenin huzur ve güvenliğini bozan ihlallere duyarsız kalması, bunlara müsaade etmesi de asla beklenemez. Türk Silahlı Kuvvetleri bölgemizde ve dünyada, barış ve istikrarın sağlanması için kurulan ittifaklara da destek sağlamaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar, karşılıklı birer ahittir." ifadelerini kullandı.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu 

Bugünün harekat ortamının karmaşık ve çok boyutlu olduğunu belirten Orgeneral Akar, "Bu ortam milli güç unsurlarının birbirlerini tamamlayacak şekilde ve destekleyecek düzeyde kullanılmasını diğer bir ifadeyle kapsamlı yaklaşımı zorunlu kılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu. 

"Türk Silahlı Kuvvetleri karada, denizde ve havada ülke sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli her türlü tedbiri almaktadır." diyen Orgeneral Akar, yasa dışı sınır geçişlerinin engellenmesi için özellikle Suriye ve Irak sınırları ile Ege Denizi'ndeki birliklerin personel, teknoloji ve kaynaklar bakımından takviye edildiğini bildirdi. 

Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü sadece sahip olduğu silahların tür ve miktarından değil, bağrından çıktığı asil milletin ordusuna duyduğu güven ve sevgisinden aldığını dile getirerek, "Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin bilincindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı ile şehit kanlarıyla sulanmış, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Muhabir: Sarp Özer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.