Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,159.00
BIST 100
9,095.05
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında 6 kişiye gözaltı

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına giren polis ekipleri, Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

17.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında 6 kişiye gözaltı Konya'da polis, hakkında yakalama kararı bulunan komuta kademesindeki askeri personeli gözaltına almak için 3. Ana Jet Üssü'ne girdi. ( Metin Bolat - Anadolu Ajansı )

KONYA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına giren polis ekipleri, Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin, 3. Ana Jet Üssü'ne düzenlediği operasyon devam ediyor.

Konya'da çok sayıda polis 3. Ana Jet Üs Komutanlığına girdi

Operasyon kapsamında, Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Şu ana kadar herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı öğrenildi. 

Öte yandan, Türk bayraklarıyla Üs Komutanlığı önüne gelen çok sayıda vatandaş tekbirler getirerek, bazı vatandaşlar da araçlarıyla korna çalarak, polise destek oluyor.

Operasyon tamamlandı

Polis ekipleri, operasyonun tamamlanmasının ardından, Ana Jet Üs Komutanlığından ayrılmaya başladı. Hava Üssü'ndeki pistin, askeri araç ve kepçelerle kapatıldığı belirtildi.

Emniyet yetkilileri tarafından ilk etapta 7 kişi olarak belirtilen gözaltı sayısının, 6 olduğu öğrenildi. Bu 6 kişi arasında, Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ile 1 albay, 1 yarbay, 1 teğmenin de bulunduğu bildirildi.

Operasyon sona erdi. Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülüyor.

Vali Canbolat: Şehit vermedik

Konya Valisi Yakup Canbolat, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığındaki operasyonların, hiçbir sorun yaşanmadan yetkili mercilerce yapıldığını, iddia edildiği gibi şehit verilmediğini açıkladı.

Muhabir: Metin Bolat/Anıl Kuru

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.