Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,220.48
ETH/USDT
3,557.90
BTC/USDT
70,554.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şehit Tümgeneral Aydın Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

Barış Gündoğan, Orhan Onur Gemici  | 01.06.2017 - Güncelleme : 02.06.2017
Şehit Tümgeneral Aydın Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı Fotoğraf: AA/Emin Sansar

Ankara

ANKARA

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından şehidin cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'ne getirildi. 

Aydın'ın cenazesi burada dualar eşliğinde defnedildi. 

Şehitlikte, şehidin ailesinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, kuvvet komutanları, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Ankara Valisi Ercan Topaca da hazır bulundu. 

Şehidin eşi Nuray Aydın'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, annesi Hamide Çolak'a da İçişleri Bakanı Soylu tarafından Türk bayrağı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit Tümgeneral Aydın için düzenlenen cenaze törenine katıldı

Tümgeneral Aydoğan Aydın için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde ikindi namazına müteakip düzenlenen törene, şehidin babası Ahmet Aydın, annesi Hamide Çolak, eşi Nuray Aydın, oğulları 20 yaşındaki Berkay ile 11 yaşındaki Tuna'nın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehidin cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı.

Namazın ardından, şehitler kervanına bir büyük şehidi daha uğurladıklarını belirten Görmez, Tümgeneral Aydoğan Aydın ile diğer şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Şehit Aydın için helallik isteyen Görmez, şehidin yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Şehidin naaşı daha sonra bir süre top arabasında taşındı. Şehidin naaşının taşınması sırasında babası Ahmet Aydın, gözyaşları içinde tabuta dokunarak yürüdü.

Cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığı'na uğurlandı.

Şırnak'ta dün, Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan AS 532 Cougar tipi helikopter, bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşmüş ve 13 asker şehit olmuştu.

Muhabir: Barış Gündoğan,Orhan Onur Gemici

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.