Dolar
32.36
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.00
BTC/USDT
70,062.00
BIST 100
9,129.50
Gündem

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Zeytin Dalı Harekatı sırasından şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Gürsu, Bayram ve Yılmaz ile Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Akagündüz son yolculuklarına uğurlandı.

04.02.2018 - Güncelleme : 04.02.2018
Şehitlerimizi uğurluyoruz

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı sırasında, terör örgütü PYD/PKK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinden Kilis hudut bölgesine düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram'ın cenaze törenine katıldı. 

Şehit Bayram için düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hatay Valisi Erdal Ata ile bazı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Başbakan Yıldırım, cenaze namazı öncesinde şehidin babası Mustafa Bayram'a taziyelerini iletti. 

Bayram'ın kardeşlerinin askeri üniforma ile katıldığı törende, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kırıkhan Şehitliği'nde toprağa verildi.

Yıldırım'dan şehit ailesine taziye ziyareti

Şehit Gürsu'nun cenazesi memleketinde toprağa verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu'nun cenazesi, memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Gürsu'nun (28) naaşı, Elazığ Havalimanı'ndan cenaze nakil aracıyla Çaydaçıra Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından Mevlana Camisi'ne götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişi okundu.

Şehidin babası Metin Murat, annesi Filiz, kardeşleri Çağrı ve Melike Gürsu ile yakınları tabutun önünde gözyaşı döktü.

Törene katılan çok sayıda vatandaş sık sık tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Gürsu için dua edildi. Bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, tören mangası eşliğinde top arabasıyla cenaze aracına kadar götürüldü. 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, törende yaptığı konuşmada, şehit Fevzi Gürsu'nun milletin birliği, beraberliği, ülkesi, inancı, dini  ve ezanı için şehadete yürüdüğünü belirtti.

Şehidin büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade eden Canikli, "Milletimiz ve ailesi için büyük bir acı, ateş düştüğü yeri yakıyor. Rabbim annesinin, babasının, kardeşlerinin, bütün sevenlerinin ve milletimizin acısını hafifletsin. Ne mutlu ki mertebelerin en büyüğünü Rabbim ona nasip etti. İnşallah sevdikleri onun şehadetinden nasip alacak, faydalanacaklar." dedi.

Canikli: Onların verdiği silahlarla bu yiğitlerimizi şehit ettiler

Canikli, Elazığ'dan bütün dünyaya ve ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen taşeron, hain örgütlere destek verenlere seslendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bakın o verdiğiniz silahlar, bu millete dönecek, Türkiye'ye yönelecek.' diye daha önce de ikaz ettik. İşte en son örneğini dün gördük. Onların verdiği silahlarla bu yiğitlerimizi şehit ettiler, fidanlarımız o nedenle toprağa düştü. Artık sözün bittiği noktadayız. Terör örgütüne destek veren kim olursa olsun bu desteğini durdurmalı ve bitirmelidir. Bu Türk milleti için bir bağımsızlık mücadelesidir. 20 Ocak'tan beri terör örgütü Afrin bölgesinden ülkemize yönelik 90'a yakın saldırıda bulundu. Bunlar bir günde olmadı, bu silahları bir günde getirmediler. Demek ki hazırlıklarını aylar yıllar öncesinden yapmışlar, yapmaya devam ediyorlar. Niye bu harekatın şimdi yapıldığını anlayabildiniz mi?"

"Destan yazıyorlar"

Kurtuluş Savaşı'nda ve en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bu milletin, ortaya koyduğu o cesaret ve korkusuzlukla bu toprakların çiğnenemeyeceğini tekrar dünyaya göstereceğini vurgulayan Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu topraklar kutsal topraklar, her karış toprağımızda şehidin kanı var. Sonuna kadar savunacağız. Allah'a hamdolsun güçlüyüz, ordumuzda güçlü. Artık operasyonlarda kullandığımız mühimmatları kendimiz üretiyoruz, silahları kendimiz yapıyoruz. Dışarıdan almış olsaydık bu operasyonları yapamazdık zaten. Ona müsaade etmezlerdi. Ama hamdolsun ihtiyacımız yok. Binlerce yiğidimiz oralarda bu toprakları ve bizim özgürlüğümüzü korumak için mücadele ediyor, destan yazıyorlar. Rabbim onları muzaffer eylesin."

Daha sonra şehidin naaşı, götürüldüğü Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Cenaze namazını dedesi kıldırdı 

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz, Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ali Yılmaz'ın (25) naaşı, merkeze bağlı Batıkent Mahallesi'ndeki baba evine getirilip helallik alındı. Şehit için dua edildi. Bir şehit yakını da tabuta sarılarak, "Ali'm, kuzum" diye ağladı. Vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Yılmaz için Isparta Valiliği önünde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, askeri ve mülki erkan, kent protokolü ile vatandaşlar katıldı. 

Bakan Zeybekci, şehit babası Süleyman Hilmi Yılmaz ve aile yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Bayrağımız onlar sayesinde dalgalanıyor." dedi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşına komando beresi konuldu. Askeri yetkililer, şehit Ali Yılmaz'ın öz geçmişini okudu. Şehidin cenaze namazını dedesi Ali Yılmaz kıldırdı. Şehit için dua edildi, rahatsızlanan bir vatandaşa sağlık ekipleri müdahale etti.

Dede Yılmaz, namazı kıldırdıktan sonra, "Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi. Bedr'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın. Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın. Ey şehit, oğlu şehit. İsteme bizden makber, avucunu açmış bekliyor seni yüce peygamber." dizelerini okudu. Bu dakikalarda duygu yoğunluğu yaşandı. 

Şehit Akagündüz son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’de Çukurca ilçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen piyade sözleşmeli er Muhammed Osman Akagündüz’ün cenazesi Niğde'nin Çamardı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Muhammed Osman Akagündüz’ün (21) cenazesi Adana'daki babaevinden helallik alınmasının ardından ilçeye bağlı Beyazkışlakçı köyüne getirildi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, köy mezarlığında defnedildi. 

Güven Dağı'ndaki üs bölgesine PKK'lı teröristlerce 1 Şubat'ta güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda bir asker şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın