Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,577.20
BTC/USDT
70,488.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Vatana ihanetten yargılanacaklar

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili farklı illerde yürütülen soruşturmalar kapsamında çok sayıda yüksek rütbeli subay gözaltına alındı.

Ekip  | 16.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
Vatana ihanetten yargılanacaklar

Ankara

ANKARA 

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili farklı illerde yürütülen soruşturmalar kapsamında çok sayıda yüksek rütbeli subay gözaltına alındı.

Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki "anayasayı ihlale teşebbüs" ve TCK'nın 312. maddesindeki "cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi" nedeniyle başlatılan gözaltılar sürüyor. 

Darbe girişimiyle ilgili soruşturmalar kapsamında, Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ile Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer gözaltına alındı. 

Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan da gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Darbe girişimiyle ilgili İzmir'de sürdürülen operasyonda ise Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız yakalandı.

FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında İzmir'de sürdürülen operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen de bulunuyor.

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat Hatay'da, 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün Ankara'nın Polatlı ilçesinde, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç ise Trabzon'da gözaltına alındı.

Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ile Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu da yakalandı.

Öte yandan, Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan ile Zonguldak'ın Kilimli İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun, "darbe girişimine destek olduğu" iddiasıyla gözaltına alındı.

Vatana ihanet suçuyla yargılanacak darbeci subaylara yönelik operasyonlar devam ediyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın