Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.50
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,122.48
Politika

Yıldırım'dan yeni anayasa ve başkanlık sistemi mesajı

AK Parti Genel BaşkanıYıldırım, "Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşın siyasi sorumluluğunu taşıyor. Fiili durumu yasal hale getirmeliyiz. Bunun yolu yeni anayasa ve başkanlık sistemidir." dedi.

22.05.2016 - Güncelleme : 22.05.2016
Yıldırım'dan yeni anayasa ve başkanlık sistemi mesajı

ANKARA

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bin 405 delegenin oyuyla, AK Parti Genel Başkanlığına, seçilen İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kongre öncesinde partililere hitap etti.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Bayrak değişimi, sadece ve sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralamak için bir araçtır." dedi.

Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik, gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan bu bayrağı devralarak partimizi bugünlere başarıyla getiren Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

"PKK terör örgütünün eylemleri sona erene kadar operasyonlar devam edecek"

Yıldırım, "Buradan milletime ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillere, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar, sona erene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek." şeklinde konuştu.

"Paralel yapılanmalara, bölücü çetelere asla prim vermeyeceğiz"

"Paralel yapılanmalara, bölücü çetelere asla ve asla prim vermeyeceğiz." diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz." 

"Yapmamız gereken yeni bir anayasa ve başkanlık sistemidir"

Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor" ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

"Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza 'Sorumsuzdur' deseniz de Cumhurbaşkanımız Türkiye ve millet sevdalısıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleridir, sorunlarıdır, milletin sevdasıdır. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni bir anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir." 

"Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz"

Binali Yıldırım, "Biz sürekli aydınlık yarınlar dedikçe onlar karanlıktan medet umuyor. Biz Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyoruz, imar ediyoruz, birileri ise milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz." şeklinde konuştu.

"AK Parti halka hizmet etmeye devam edecektir"

"Herkes şunu bilsin ki ne yaparsanız yapın, hangi kahpeliği yaparsanız yapın, AK Parti milletinin izinde, Hakk'ın yolunda halka hizmet etmeye, aynı kararlılıkla devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sultan Fatih Mehmet İstanbul'u gemileri karadan yürüterek fethetti. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım, trenleri boğazın altından geçirerek yürüttük. Marmaray'a şimdi bir de kardeş geliyor. Avrasya Tüneli dünyada denizin altından geçen en derin tüneldir. Türkiye'ye bu yakışır. İşimiz hizmet gücümüz millet. Hizmetlere devam edeceğiz."

Binali Yıldırım, "Bölgeye ayar vermeye çalışanlar hesabını yanlış yapmasın. Türkiye güçlü oldukça, yerli sanayisini savunma sanayisini geliştirdikçe, yerlilikte ve millilikte yüzde 80'lere ulaştıkça, hiç kimse Türkiye ile aşık atamaz." dedi.

Yıldırım, "Türkiye Avrupa Birliği üyesi olsa da olmasa da demokrasisini geliştirmek, insan hakları yolunda mesafe almak, kalkınmasını tamamlamak, insan hak ve özgürlüklerini geliştirmek konusunda gereken her türlü düzenlemeyi ve uygulamayı kararlılıkla bugüne kadar yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Muhabir: Kurbani Geyik, Hatice Özdemir, İlkay Güder, Mümin Altaş, İlhan Toprak, Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın