Dolar
34.18
Euro
38.24
Altın
2,672.08
ETH/USDT
2,637.40
BTC/USDT
65,079.00
BIST 100
9,829.19
arşiv

Suriye'de rejimin avukatı değiliz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de rejimin avukatı olmadıklarını, kendilerini Suriye'nin geleceğinin kaygılandırdığını söyledi.

03.12.2012 - Güncelleme : 03.12.2012
Suriye'de rejimin avukatı değiliz

İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ndeki ikili görüşmelerinin ve eşbaşkanlıklarında gerçekleştirilen Türkiye-Rusya 3. Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin, ''Suriye öyle bir durumda ki, komşularına herhangi bir taarruzda bulunacağını sanmıyorum'' dedi.

''Biz, Suriye'de rejimin avukatı değiliz, onu korumuyoruz. Bizi kaygılandıran, Suriye'nin geleceğidir'' ifadelerini kullanan Putin, ''Suriye'nin geleceğiyle ilgili pozisyonlarımız aynı ama 'Suriye'nin geleceği hangi metotlarla oluşturulabilir?' bu konuda farklılıklarımız söz konusu'' şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen görüşmeler sırasında yeni fikirlerin üretildiğini kaydeden Putin, bu fikirler üzerinde çalışacaklarını belirtti.

Geleceğe bakmalıyız

''Tarihimizde ortak, bazen de dramatik sayfalar var. Önemli olan bunlara saygılı davranmamız. Bizim tarihimizde her şey var ama biz geleceğe bakmalıyız'' ifadelerini kullanan Putin, ''Geçen yıl dünya ticareti azaldı, buna karşılık Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret yüzde 20 arttı, Ocak-Eylül döneminde de yüzde 14 artış oldu. Bu, dünya ekonomisinin zorlukları dikkate alındığında çok iyi bir gösterge'' şeklinde konuştu.

Putin İstanbul'dan ayrıldı

Türkiye'deki temaslarını tamamlayan Vladimir Putin, saat 18.35'te Türkiye'den ayrıldı.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın