ANKARA - Meltem Uzun
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Recep Biçerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi'' projesinin Ankara'nın doğusundaki 43 ilde pilot olarak uygulandığını, çalışmayı daha sonra Türkiye geneline yayacaklarını söyledi.
Bu çalışmayla öncelikle illerde hayat boyu öğrenme faaliyetlerini koordine edecek bir birim kurulacağını belirten Biçerli, ''Aynı nitelikteki kursu, 2-3 belediye aynı anda açabiliyor. Bunlar kaynak israfı. Bunun önüne geçebilmek için bu birimlere ihtiyaç var'' dedi.
Kentlerin öğrenme stratejisi belirlenecek
Bir kentin hayat boyu öğrenme stratejisini bilmenin önemine dikkati Biçerli, ''Mesela Ankara'nın stratejisi ne? Kentte sosyal patlama varsa anne-baba eğitimlerine mi ağırlık vermeliyiz, çocuklara ilişkin problem varsa ona mı ağırlık vermeliyiz? Bunu ilde bir üst yapının oturup belirlemesi gerekiyor, projeyle onu sağlayacağız'' diye konuştu.
Proje kapsamında öğrenme fırsatları veri tabanı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Biçerli, ''Oluşturulacak portalla bilgisayarın başına geçen bir Amasyalı, kentte hangi tarihte, hangi kursların, hangi birimlerini açacağı, hangi alanda eleman ihtiyacı olduğunu, hangi alanda daha rahat iş bulabileceğini öğrenmiş olacak'' dedi.
AB portallarıyla bağlantı sağlanacak
Avrupa Birliği'nde buna benzer ağlar olduğunu söyleyen Biçerli, çalışmanın sonraki aşamasında oluşturdukları portalın AB portallarıyla da bağlantısını sağlayacaklarını açıkladı ve şöyle devam etti:
''Böylelikle, Avrupa'daki bir vatandaş Amasya'daki faaliyetleri takip edecek. Bizim vatandaşımız da Amsterdam'daki faaliyetlerden haberdar olabilecek. Proje ile bu portalı ayağa kaldıracağız.''
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.