Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,218.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

2. Dünya Göçebe Oyunları yarışları ilgi gördü

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları kapsamındaki Etno Festivali'nde, geleneksel oyunlar ve yarışmalar devam ediyor.

Nezir Aliyev  | 06.09.2016 - Güncelleme : 07.09.2016
2. Dünya Göçebe Oyunları yarışları ilgi gördü Fotoğraf: AA/Nezir Aliyev

Kyrgyzstan

BİŞKEK

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları kapsamındaki Etno Festivali'nde, geleneksel oyunlar ve yarışmalar devam ediyor.

Ülkenin kuzeyindeki Çolpon-Ata kentine 40 kilometre uzaklıktaki Tanrı Dağı Kırçın Yaylası'nda gerçekleştirilen festivalde, avcılık, atlı okçuluk, yerde okçuluk, uzun mesafeli at koşusu ve Kırgız avcı köpeği Taygan yarışmaları yapıldı.

Festival için sembolik bir otantik şehrin kurulduğu Kırçın Yaylası'nda, Türkiye'den gelen sporcular, atlı okçuluk ve yerde okçuluk branşlarında yer aldı. Yerli ve yabancı izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, kadın ve erkek sporcular, geleneksel kıyafetleriyle yarışmalara katıldı.

Atlı okçuluk ve yerde okçuluk kategorisinde eleme turları yapılırken, bugün final müsabakalarının ardından madalya töreni düzenlenecek.

Geleneksel dallarda yarışan Türk sporcuların kaptanı Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Sami Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün atları seçtiklerini, ısınma hareketleri yaptıklarını ve sporcularla tanıştıklarını, bugün de atlı okçuluk ve yerde okçuluk kategorisindeki yarışmalara katıldıklarını söyledi.

Kırgızistan Avcılık Federasyonu Başkanı Almazbek Akunov, 16 ülkeden 160 sporcunun katıldığı atlı okçuluk, yerde okçuluk, toplu ok atışı ve tam hedef, kartal avcılığı, şahin uçurma ve köpek yarışması branşındaki finallerde, toplam 18 madalya verileceğini belirtti.

Akunov, oyunlar çerçevesinde düzenledikleri yarışmalara beklenenden daha fazla sporcunun katıldığını ve bayram havasında geçen yarışmalardan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Yeşil yayladaki temiz hava, görkemli manzara, ihtişamlı dağlar sporcuların psikolojisini olumlu etkiledi ve bu da beni mutlu ediyor." dedi.

Bu arada, Türk sporcular, Çolpon-Ata Hipodromu'nda bugün atlı cirit ve ravhan at ekibi ile yarışa katılacak.

Anadolu Ajansının da medya sponsoru olduğu 8 Eylül'de sona erecek Etno Festivali'ni, Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu, Türk Hava Yolları, Kırgızistan devlet cep telefonu operatörü MEGAKOM ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) aralarında bulunduğu 9 kurum ve şirket üstleniyor.

Muhabir: Nezir Aliyev

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.