Dolar
32.50
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,705.00
BIST 100
9,079.97
Kültür, arşiv

Ajda Pekkan'a sanat ve edebiyat şövalyelik nişanı

Sanatçı Ajda Pekkan'a, Fransa'nın "Chevalier de I'Ordre des Arts et des Lettres" sanat ve edebiyat şövalyelik nişanı verildi.

01.11.2013 - Güncelleme : 01.11.2013
Ajda Pekkan'a sanat ve edebiyat şövalyelik nişanı

İSTANBUL

Beyoğlu'ndaki Fransız Sarayı'nda düzenlenen törende Pekkan'a şövalyelik nişanını, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti.   

Törende, sanatçının müzik yaşamı ve ödülleriyle ilgili bilgi veren Büyükelçi Bili, şunları kaydetti: 

 "Fransa'nın 'Chevalier de I'Ordre des Arts et des Lettres' sanat ve edebiyat nişanı, Fransa Kültür Bakanlığı himayesinde taltif edilen, Fransa ve dünya çapında sanat ve edebiyatın gelişimine sunmuş oldukları katkılarla fark yaratan kişilerin takdirini simgeleyen bir Fransız nişanıdır. Fransa Cumhuriyeti, bu akşam öncelikle büyük bir sanatçıya, şarkıların önde gelen yorumcusu Ajda Pekkan'a saygılarını sunuyor. Pekkan'ın gelecek kuşaklara örnek teşkil edeceğine inandığımız için kendisine bu nişanı takdim etmekten onur duyuyoruz."

Sanatçı Ajda Pekkan da önce Fransızca teşekkürlerini iletti. Pekkan, daha sonra duygularını şöyle dile getirdi: 

"Fransız Kültür Bakanı tarafından beni çok şereflendiren bu nişana layık görüldüğüm için minnettarım. Ayrıca öğrendim ki, bu bakan bir hanımefendiymiş. Bu beni daha da mutlu etti. Benim için bu kadar önemli bir gecede benimle beraber olduğunuz için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Ailemsiniz, beni yalnız bırakmadınız. Beni bu gece şövalye yaptınız. Bu mutluluk kalbimin derinliklerinde hep yaşayacak. Çok teşekkür ediyorum."

Törene katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sahneye çıkarak Ajda Pekkan'ı kutladı. Bağış, konuşmasına, Pekkan'a "Sayın Şövalye" diyerek başladı.

Bu akşam hep birlikte tarihi bir ana şahitlik edildiğini vurgulayan Bağış, "Dünya tarihinde ilk defa bir süper star, aynı zamanda şövalye unvanını kazanmış oldu. Türkiye'de kime, 'Böylesine bir sıfata en çok yakışacak sanatçı kimdir?' diye sorsanız, cevap Ajda Pekkan olurdu. Ajda Pekkan, Türkiye'nin süper starı" diye konuştu. 

Pekkan'ın, eşi ve kendisi için de özel bir dost olduğunu söyleyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böylesine anlamlı bir nişana layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Ajda Hanım'la bizim birkaç özel anımız oldu. 'Türkiye'nin kadınlarını Brüksel'e tanıtalım ve bir kadın çıkarması yapalım' diye aradığımda, hiç kırmadan 'Tabii ki, Emine Hanım'la birlikte Brüksel'e gelirim' dedi. Sayın Başbakanımız da 'Somali'de yaşanan dramı dünyaya taşıyalım' dediğinde, Sayın Başbakan'ın daveti iletildiğinde kendisi itiraz etmedi. 'Tabii ki' dedi. Türkiye'yle ilgili her konuda, ne zaman bir talepte ve ricada bulunduysak, gerçekten büyük bir vatansever olduğunu ortaya koydu."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın