Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,537.10
BTC/USDT
70,075.00
BIST 100
9,137.54
Kültür

Ankara Engelsiz Filmler Festivali başladı

27 filmin, görme engelliler için sesli betimleme, duyma engelliler için ise işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösterileceği Ankara Engelsiz Filmler Festivali için tören düzenlendi.

24.05.2016 - Güncelleme : 24.05.2016
Ankara Engelsiz Filmler Festivali başladı

ANKARA

Türk ve dünya sinemasından 27 filmin, görme engelliler için sesli betimleme, duyma engelliler için ise işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösterileceği Ankara Engelsiz Filmler Festivali için tören düzenlendi.

Türkiye'de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali dördüncü kez perdelerini açtı. Opera Sahnesi'nde düzenlenen açılış töreninde, festivalin geçmişi ve bugünü hakkında bilgi verildi.

Törende konuşan Festival Yönetmeni Emrah Kalan, amaçlarının mevcut eşitsizliği gidermek, bir film kültürü geliştirmek, engellere rağmen sinemaya giden insanları motive etmek olduğunu belirtti.

Festival, 29 Mayıs'a kadar sürecek

Ankara Engelsiz Film Festivali, 29 Mayıs'a kadar sinemaseverlere keyifli anlar yaşatacak, Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, dünya sinemasının ödüllü filmlerinden kısa filmlere, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşilerden atölye çalışmalarına uzanan renkli programı izleyiciyle buluşturacak.

Kapanış töreni 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek festival hakkında ayrıntılı bilgiye, "www.engelsizfestival.com" internet adresinden ulaşılabilecek.

Muhabir: Melike Kınacı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın