Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,210.14
ETH/USDT
3,574.30
BTC/USDT
70,894.00
BIST 100
9,060.09
Kültür

Boston'daki Türk filmleri yarışmasında ödül 'Çevirmen'in

ABD'de düzenlenen 11. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda, Emre Kayış'ın yönettiği "Çevirmen" filmi ödül kazandı.

07.12.2016 - Güncelleme : 07.12.2016
Boston'daki Türk filmleri yarışmasında ödül 'Çevirmen'in

NEW YORK

ABD'de düzenlenen 11. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda, Emre Kayış'ın yönettiği "Çevirmen" filmi ile yönetmenliğini Özlem Sarıyıldız ve Yunus Emre Aydın'ın yaptığı "İstanbul Makamı" ödül kazandı.

Kuzey Amerika'da gerçekleştirilen ilk büyük Türk belgesel ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı.

Bu yıl 360 filmin yer aldığı, 44 belgesel ve kısa filmin gösterildiği yarışmada "En İyi Kısa Film Ödülü", yönetmenliğini Emre Kayış'ın yaptığı "Çevirmen"e verildi. "En İyi Belgesel Ödülü"ne ise Özlem Sarıyıldız ve Yunus Emre Aydın'ın yönettiği "İstanbul Makamı" layık görüldü.

"Seyirci Ödülleri"ni kısa film dalında yönetmen Atilla Ünsal'ın "Sonra Uyandım", belgesel film dalında yönetmen Bahriye Kabadayı Dal'ın "Baksı: Ütopyadan Gerçeğe" filmleri aldı.

Jüri üyeliklerini film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesinin film küratörü Carter Long ve Harvard Film Arşivinin küratörü Jeremy Rossen'in yaptığı yarışmada, seyirciler de "En İyi Belgesel" ve "En İyi Kısa" filmleri belirlemek için oy kullandı.

Yarışma filmleri, Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Goethe Enstitüsü ve Boston Üniversitesi'nde gösterildi.

Belgesel ve kısa film yarışmasında bu sene ödül kazanan filmlerden oluşan bir seçkinin Mart 2017'de gerçekleştirilecek 16. Boston Türk Film Festivali'nde gösterileceği bildirildi. 

Muhabir: Selçuk Acar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın