Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Diriliş Ertuğrul'un Ömer'i Bosna'da film çekecek

Türkiye'de Diriliş Ertuğrul ve Filinta dizilerinde rol alan Boşnak asıllı oyuncu Reshad Strik, ilk uzun metrajlı filmi için yönetmen koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Emre Baştuğ  | 30.04.2016 - Güncelleme : 30.04.2016
Diriliş Ertuğrul'un Ömer'i Bosna'da film çekecek

Sarajevo

SARAYBOSNA - Emre Baştuğ

Hollywood'da "Tepenin Gözleri 2" ve "Newcastle" gibi filmlerde rol aldıktan sonra kariyerine Türkiye'nin popüler dizileri "Diriliş Ertuğrul" ve "Filinta"da devam eden Boşnak asıllı oyuncu Reshad Strik, ilk uzun metrajlı filmi için yönetmen koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

20. yüzyılda yaşamış Bosnalı bir ailenin iki dünya savaşı, komünizm dönemi ve son Bosna savaşında yaşadıklarını konu alacak filmin hazırlıklarına devam eden Strik, çekimleri Bosna Hersek'te yapılacak film için kahramanlarını arıyor.

Boşnak yazar Edin Krehic'in "Bir gün geleceğim baba" (Jednog dana doci cu, oce) isimli kitabından uyarlanan ilk uzun metrajlı filmi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Strik, 15 yıllık sinema tecrübelerinin ardından kendi filmini çekmek ve yönetmenlik kariyerini geliştirmek istediğini söyledi.

Strik, filmin çekimlerine ağustos ayında başlamayı planladıklarını belirterek, filmde Bosna Hersek'in yanı sıra Hırvatistan, Sırbistan, Almanya, Avusturya ve İngiltere'den de oyuncuların sahne alacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın