Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,525.30
BTC/USDT
69,725.00
BIST 100
9,063.91
Kültür

'Roma şehrinin kalıntıları bulunmuş olabilir'

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Çakır, Zile ilçesinde baraj inşaatı alanında bulunan tarihi kalıntılara ilişkin, "Bölgede nerede olduğu bilinmeyen Roma şehirleri var. Muhtemelen onlardan biri tesadüfen bulundu." dedi.

31.07.2017 - Güncelleme : 31.07.2017
'Roma şehrinin kalıntıları bulunmuş olabilir'

TOKAT

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çekerek Irmağı üzerinde yapımı süren HES inşaatı için açılan yol sırasında tarihi kalıntılara rastlanılması üzerine Tokat Müzesi yetkililerine haber verildiğini, alanda başlatılan çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Koruma altına alınan bölgede bulunan kalıntılar arasında sütun ve sütun başlarının olduğunu belirten Çakır, şöyle konuştu:

"Zile'ye 15 kilometre uzaklığında Çekerek ırmağı kenarında bulundu kalıntılar. Bulunan yapılara bakarak yorum yapmak mümkün. O bölgede tarihe adı geçen fakat nerede olduğu bilinmeyen Roma şehirleri var. Muhtemelen onlardan bir tanesi tesadüfen bulundu diyebiliriz."

Olay yerinde hızlı şekilde sondaj kazı çalışması yapılması gerektiğine işaret eden Çakır, "Şehrin sınırlarını belirlememiz gerekiyor. Bir an önce kazı faaliyetinin başlamasını sağlamalıyız. Kazının planlama yapılması gerekiyor. Bunu da hızla yapacağız inşallah. Tahmin ettiğimiz gibiyse bölgemiz için önemli bir kazanım olacak." dedi.

Muhabir: Ekber Türkoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın