Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,868.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Souad Massi Ankara'da hayranlarıyla buluştu

"Ankara Dünya Müzikleri Festivali" kapsamında, Cezayirli folk müzik sanatçısı Massi, Ankara'da konser verdi.

08.03.2017 - Güncelleme : 08.03.2017
Souad Massi Ankara'da hayranlarıyla buluştu Fotoğraf: AA/Gökhan Balcı

ANKARA

Cezayirli folk müzik sanatçısı Souad Massi, Ankara'da konser verdi.

"Ankara Dünya Müzikleri Festivali" kapsamında, farklı kültürlerin, etnik ve geleneksel motifler taşıyan müzikleri Ankaralı dinleyicilerle buluşturulmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin konuğu Massi, "El-Mutakallimun" adlı son albümünden parçaları, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice seslendirdi.

Kariyerine folk müziği rock grubu "Atakor" ile başladı ve politik şarkılarıyla dikkat çekti

Konsere katılanların da şarkılarına zaman zaman eşlik ettiği Massi'nin konseri, yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Aşktan politik konulara kadar söylediği birbirinden güzel şarkılarla ünlenen Cezayirli sanatçı, kariyerine folk müziği rock grubu "Atakor" ile başladı ve politik şarkılarıyla dikkat çekti. Aldığı ölüm tehditleri üzerine ülkesini terk edip Paris'e yerleşen Massi, Paris'te sahneye çıktığı Cezayir Kadınları anlamına gelen "Femmes d'Algerie Festivali"nin ardından iş adamı Chris Blackwell'in kurucusu olduğu şirketle anlaşarak müzik kariyerini sürdürdü.

Massi, en sevilen şarkısıyla aynı adı taşıyan ilk albümü "Raoui" ile dünya çapında "En iyi yeni Kuzey Afrikalı müzisyen" olarak tanımlanıyor.

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın