Dolar
34.18
Euro
38.25
Altın
2,672.75
ETH/USDT
2,635.00
BTC/USDT
65,167.00
BIST 100
9,829.19
Politika

AK Parti Grubu'nda Haniye sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye'yi kabul etti.

03.01.2012 - Güncelleme : 03.01.2012
AK Parti Grubu'nda Haniye sürprizi

erdogan haniye_03_12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye'yi kabul etti.***

TBMM

Haniye, AK PARTİ grubunda
Haniye AK Parti Grubu'nu ziyaret etti

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşurken, Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı Haniye, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal refakatinde grup toplantı salonuna girdi. Başbakan Erdoğan, milletvekilleri ve partililer Haniye'yi alkışlarla karşılarken, İsmail Haniye de grubu selamladı. 
Haniye, Erdoğan'ın davetiyle kürsüye çıktı. Başbakan Erdoğan, ''Filistin'de seçilmiş Başbakan, Gazze'de fiili olarak Başbakan olan İsmail Haniye kardeşime şahsım, grubum, bütün vatandaşlarım adına hoşgeldiniz diyorum; ehlen ve sehlen'' dedi.
Erdoğan ve Haniye, ellerini havaya kaldırarak salonu selamladı. İsmail Haniye daha sonra milletvekili sıralarına geçip oturdu, Erdoğan da konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Bir tercüman, Erdoğan'ın konuşmasını Haniye'ye anında çevirdi.  
Erdoğan'ın konuşmasını kızı Sümeyye Erdoğan da izledi. Başbakan Erdoğan, yaklaşık 1,5 ay sonra grup toplantısı düzenledi.
Haniye, toplantının ardından TBMM'deki Başbakanlık makamında Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. 
Yaklaşık yarım saat süren görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Haniye AK Parti Genel Merkezi'nde

Gazze’deki Filistin Yönetiminin Başbakanı İsmail Haniye, AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile görüştü.
Çelik, Haniye onuruna verdiği öğle yemeğinde yaptığı konuşmada, Haniye’yi partilerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun kendileri için çok değerli oluduğunu vurguladı.
Haniye de parti yönetimi ile dünden bugüne yaptıkları bütün görüşmelerde Filistin meselesinin AK Parti’nin gündeminin en üst sıralarında yer aldığını gördüğünü belirterek, ''Halkımız Sayın başbakanın Davos’taki duruşunu unutmadı'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın