Politika

Siyasilerden Van'daki terör saldırısına tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Van'daki terör saldırısını lanetlediğini belirterek, "Bu millet bu alçaklara prim vermedi, vermeyecek. Halk onların yanında durmuyor." dedi.

12.09.2016 - Güncelleme : 12.09.2016
Siyasilerden Van'daki terör saldırısına tepki

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Van'daki terör saldırısına ilişkin "Bu menfur saldırıyı da bundan önceki saldırılar gibi lanetliyoruz." dedi.

Eker, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Diyarbakır'da beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensarioğlu ile Karayolları tesislerindeki bayramlaşma törenine katıldı.

Van'dan terör saldırısı haberi aldıklarını ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı arasındaki bölgede büyük bir patlama olduğu haberini aldık. Bu menfur saldırıyı da bundan önceki saldırılar gibi lanetliyoruz. Bu millet bu alçaklara prim vermedi, vermiyor, vermeyecek. Bakın her gün bu hain terör örgütünün uzantıları da halk nezdinde itibarlarını daha fazla kaybediyor. Daha önce bir şekilde kalabalıklar topluyorlardı şimdi bütün çabalarına rağmen halk onların yanında durmuyor. Çünkü halk, huzur barış ve kardeşlik istiyor."

Terör örgütlerinin her gün vahşi saldırılar gerçekleştirdiğini vurgulayan Eker, "Saldırılarını şiddetle kınıyorum. Hepimiz sadece duamız ve sözümüzle değil duruşumuzla da bu hainlere 'dur' demek zorundayız. PKK'ya, DAEŞ'e ve FETÖ'ye karşı duracağımızı yüksek sesle ifade etmek lazım." şeklinde konuştu.

Karaaslan: Köşeye sıkışmışlığın verdiği acziyet

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da AA muhabirine Van'daki terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hızla normalleşmeye başladığını anımsatan Karaaslan, Kurban Bayramı'nı bütün yurtta kutlamayı hedeflerken sabah Van'da gerçekleşen terör saldırıyla sarsıldıklarını söyledi. 

Saldırıda 46'sı sivil 2'si polis memuru olmak üzere 48 kişinin yaralandığını belirten Karaaslan, "Böyle mübarek günlerde anaların yüreğini yakanlar gözyaşı döktürenler evlere ocaklara ateş düşürenler hem bu dünya da hem öbür dünyada bunun hesabını verecekler. Şu anda terörle mücadelede çok kapsamlı hamleler yapıyoruz. Dolayısıyla terör örgütünün köşeye sıkışmışlığın vermiş olduğu acziyetle böyle eylemler gerçekleştirdiklerini düşünüyorum. İnşallah şehidimiz olmaz. Bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Yılmaz: Saldırılar toplum tarafından asla kabul görmeyecektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ise Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'da yapılan saldırının kabul edilir hiçbir tarafının olmadığını belirterek, buna en güzel cevabın yine halk nezdinde verileceğini ifade etti.

Bayramda, insanların bayramlaştığı bir günde saldırının yapılmasının çok çirkin ve çok alçakça olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Böyle mübarek ve kutsal bir günde, bu kadar alçakça yapılan bir saldırıyı şiddetle kınıyorum. İnsanların barış ve huzura ihtiyacı olduğu bir dönemde, barış ve huzur gibi kavramları dinamitleyen saldırılar, toplumumuz tarafından asla kabul görmez ve görmeyecektir. Bu bayram gününde halkımızın huzurunu kaçıran, onları tedirginliğe sevk eden ve üzen bu tür terör eylemlerinin sona erdirilmesi en büyük arzumuz olacaktır."

Saldırı hangi amaç ve gaye ile yapılırsa yapılsın, bunun halk nezdinde hiçbir değerinin olamayacağına işaret eden Yılmaz, "Bu saldırının hangi saiklerle yapıldığını çok iyi bilen halkımızın bu tür alçak eylemlerde serin kanlı davranması ve provakasyonlara gelmemesi büyük önem taşımaktadır. Halkımız bunu üstesinde gelecektir." diye konuştu.

Soğanda: Halkı cezalandırmak istediler ama başarılı olamadılar

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da saldırıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamayı gerçekleştirenleri ve arkalarındaki güçleri nefretle kınadıklarını söyledi. 

Teröristlerin bayramın birinci günü nedeniyle AK Parti teşkilatında bayramlaşma olduğunu düşündüklerini aktaran Soğanda, şunları kaydetti:

"Daha çok insan hayatını kaybetsin diye o saldırıyı yaptılar. Biz önlemlerimizi aldık. İkinci gün başka yerde (bayramlaşma) yapacaktık. Bununla birlikte, yine Van'ımızda birçok ilçede PKK'ya yardım yataklık eden belediyelere kayyum atandı. Halk, teröre yardım etsinler diye oy vermedi. Hizmeti gerçekleştirmeyen, halkın parasını terör örgütüne gönderen belediyelere kayyum atanmasını halk istedi. Onlar halkı cezalandırmak istediler ama başarılı olamadılar. Terör örgütlerinin eylem türlerinden biri de halkı yıldırmak ve sindirmektir. Van halkı maneviyatı yüksek bir halktır. Kutsal günümüz olan Kurban Bayramı'nın ilk saatlerinde bu saldırının yapılması bunların kutsalının olmadığı anlamına geliyor. Halkımızdan isteğimiz, bunların ne denli halktan uzak olduklarını, savaş açtıklarını bilsinler."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın