Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.80
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Başbakan Davutoğlu: Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur

Başbakan Davutoğlu, "Türk askerinin Musul'a gitmesine dair haberler maksadı aşan bazı yorumlara yol açıyor. Yardımlarımızdan yanlış anlamlar çıkarılmamalı. Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok" dedi.

05.12.2015 - Güncelleme : 06.12.2015
Başbakan Davutoğlu: Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türk-İş'in, çalışma hayatının öncü ve köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek, Başbakan olduğunda "emeğin, emekçinin ayağına gidilir" prensibi ile işçileri ziyaret ettiğini anımsattı.

Türkiye'nin, küresel kriz sonrasında dünyada istihdamı en hızlı artıran ülkelerden olduğunu belirten Davutoğlu, "Son 13 yılda iş gücümüz 8 milyon 541 bin kişi arttı, istihdamımızda ise 7 milyon 750 bin artış oldu. Bu, dünya ekonomileri arasında istisnai bir durumdur. Çevredeki bütün ülkelerde özellikle gençlerde istihdam sorunu artarken, derinleşirken, işsizlik oranları yüzde 20'leri aşmışken, Türkiye sürekli olarak istihdamını ve iş gücüne katılımını artırdı" dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik de çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Davutoğlu, "2002'de 5 bin 700 olan engelli memur sayısı bugün 41 bine ulaştı. Hem bu ay içerisinde hem de 2016'da engelli vatandaşlarımızdan yeni atamalar yapacağız. Engelli vatandaşlarımıza, yakınlarına, milletimize hayırlı olsun" diye konuştu.

"Türkiye kendi insanını doyuracak güce ulaştı"

Türkiye'nin vize muafiyetini elde etmesinin birçok sebebi bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, "Türkiye kendi insanını doyuracak güce ulaştı, hamdolsun. Bir daha kimse bu ülkenin çocuklarını, Anadolu'nun yiğit insanlarını başka ülkelerde iş aramak zilletine düşüremeyecek inşallah. Çünkü onlar çok iyi biliyorlar ki Türk ekonomisi Avrupa'nın toplamı kadar istihdam üretiyor. Bir Türk niye bu anlamda Avrupa'ya gitsin. Avrupa'dan insanlar artık Türkiye'ye 'Acaba iyi şartlarda iş bulabilir miyiz' diye dönüp bakacaklar" dedi.

"Musul'un DEAŞ teröründen kurtulması için onlara katkı sağlanmıştır"

Davutoğlu, "Türk askerinin Musul'a gitmesi ile alakalı medyada yer alan haberlerin maksadı aşan bazı yorumlara yol açtığını görüyorum. Kimsenin yardımlarımızdan yanlış anlamalar çıkarmaması gerekir. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur, olmaz, olamaz. Türkiye'nin mücadelesi terörle ve terör örgütleriyledir" diye konuştu.

Türkiye'nin önceliğinin, Irak ve Suriye'nin istikrar ve refahı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bunun için de başta DEAŞ ve PKK olmak üzere bütün terör örgütlerinden bu iki dost ülkenin kurtulması gerekir. Biz de komşumuz ve dostumuz Irak'ın toprak bütünlüğünü muhafaza etmek, huzur ve istikrarına katkıda bulunmak üzere her zaman olduğu gibi bugün de yardıma hazırız" görüşünü paylaştı.

Söz konusu Başika kampının Musul'un yaklaşık 30 kilometre kuzey doğusunda, yerel gönüllü kuvvetlerin terörle mücadelesine eğitim desteği vermek amacıyla kurulan bir eğitim kampı olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu, yeni bir kamp da değildir. Neredeyse bir yıla yaklaşan zamanda burada 2 bin den fazla Musullu kardeşimize eğitim verilmiş ve Musul'un DEAŞ teröründen kurtulması için onlara katkı sağlanmıştır. Bu eğitim faaliyeti, Musul Valiliğinin talebi, Irak Savunma Bakanlığının koordinasyonu ile başlatılmıştır. Irak Ulusal Ordusunun ve Irak Polis Teşkilatının talebi istikametindeki her türlü desteği vermeye de hazırız. DEAŞ'a karşı mücadele edecek Iraklı kardeşlerimizi eğittik, eğitmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

"Ümit ederim bir daha bu alçaklara 'arkadaşlarım' diye hitap etmez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır gezisindeki sözlerini eleştiren Davutoğlu,  "Sehven olduğunu ümit ettiğim şekilde, Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'arkadaşlar' diye hitap etmesini de büyük bir talihsizlik olarak görüyorum" dedi.

Sur'da hendekleri kazanların ne iktidarın, ne muhalefetin ne de Diyarbakır'ın arkadaşları olabileceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Onlar Türkiye'yi bir kaosa sürüklemek isteyen art niyetlilerin arkadaşları olabilir. Sayın Kılıçdaroğlu, ümit ederim bir daha Diyarbakır'ın hayatını zindan eden, kamu düzenini yok eden bu canilere, bu alçaklara 'arkadaşlarım' diye hitap etmez" ifadesini kullandı.

Muhabir: Hatice Özdemir-Ali Kemal Akan-Zehra Aydın-Duygu Yener-Barış Gündoğan Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.