Politika

İçişleri Bakanı Ala: Terör prangası milletimizin gündeminden çıkarılıp çöpe atılacaktır

İçişleri Bakanı Ala, "Sizin sandıkta ortaya koyduğunuz iradeyle bu terör prangası da milletimizin gündeminden çıkarılıp çöpe atılacaktır." dedi.

31.05.2016 - Güncelleme : 31.05.2016
İçişleri Bakanı Ala: Terör prangası milletimizin gündeminden çıkarılıp çöpe atılacaktır Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününe katılmak üzere İzmir'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı karşılamak üzere çok sayıda vatandaş Adnan Menderes Havaalanı'na geldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adnan Menderes Havaalanı'nda vatandaşlara seslendi. Fotoğraf: AA/ Evren Atalay

İZMİR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Sizin sandıkta ortaya koyduğunuz iradeyle bu terör prangası da milletimizin gündeminden çıkarılıp çöpe atılacaktır." dedi.

Ala, Adnan Menderes Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım için düzenlenen karşılama töreninde Cumhurbaşkanlığı otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarı yönetiminde 14 yıldır sürekli ileri gittiğini belirtti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da Türkiye'ye önemli hizmetleri olduğunu aktaran Ala, "1990'ların başında rahmetli Özal bu memleketi teslim ettiği zaman kişi başına düşen gelir, 2002 yılında AK Parti iktidarından önce daha aşağı düştü. Bırakın 10 yılda taş üzerine taş koymayı bankaların taşlarını bile aldılar, taş üstüne taş koyanlara sürekli saldırdılar. Çünkü rahmetli Özal Türkiye'nin lideri olmuştu." diye konuştu.

Türkiye'deki kutlu yürüyüşün önüne hep engel çıkardıklarını fakat bir sonuç elde edemediklerini belirten Ala, şöyle devam etti:

"Siz sandıkta her zaman iradenize sahip çıktınız, sizin iradenizle iktidara gelenler de sizin verdiğiniz yetkiye sahip çıktı. Cumhuriyetin hedefi ile İzmir'in hedefleri aynı, bu hedefe koşuyoruz. Ama ayağımızda biz pranga daha bir maşa daha var. Maşaları ile bu milletin önünü kesemediler. Maşaları ile terör ittifakları ile bunu kesmeye çalışıyorlar ama bunu başaramazlar. Sizin sandıkta ortaya koyduğunuz iradeyle bu terör prangası da milletimizin gündeminden çıkarılıp çöpe atılacaktır. Bizler, milletimiz için gece gündüz çalışmakla mükellefiz sizler de bu çalışamaları birlikte yürütenlerin arkasında durursanız biliniz ki aşamayacağımız engel olmaz."

Bakan Arslan: Türkiye Cumhuriyeti eski Türkiye Cumhuriyeti değil

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile yıllardır omuz omuza veren biri olarak alandakilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım için İzmir ne kadar önemliyse Kars'ın, Erzincan'ın, 81 ilin de o kadar önemli olduğunu vurgulayan Arslan, "Biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden giderken biliyoruz ki Kars olmadan İzmir olmaz, İzmir olmadan Trabzon olmaz, Trabzon olmadan Mersin olmaz. O yüzden Allah sizlerden razı olsun ki Binali Yıldırım'ı desteklerinizle bugüne taşıdınız. Binali Yıldırım'ı yol arkadaşı, kader arkadaşı, ağabeyi, doğal lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında başbakanlık makamına getirdiniz. O yüzden sizlere müteşekkiriz." ifadesini kullandı.

65. Hükümet'te görev almaktan duyduğu onuru, mutluluğu dile getiren Bakan Arslan, şöyle konuştu:

"Ne mutlu bizlere ki Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, onun dik duruşunda, onun dik yürüyüşünde dünyaya meydan okuyoruz. Diyoruz ki ey dünya bil ki Türkiye Cumhuriyeti eski Türkiye Cumhuriyeti değil. Senin verdiğin kararlara göre pozisyon alan değil, kendi insanının, kendi milletinin menfaati ne gerektiriyorsa, dünyadaki mazlumların ve mağdurların menfaati ne gerektiriyorsa onu yapan, o yolda yürüyen bir liderle birlikte yol alıyor." diye konuştu.

Muhabir: Sarp Özer-Ahmet Bayram-Halil Şahin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın