Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.90
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,089.25
Politika

Külünk'ten 'yabancı propaganda ve dezenformasyonla mücadele' teklifi

AK Parti'li Külünk'ün hazırladığı "Yabancı Propaganda ve Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi", Dışişleri Bakanlığına bağlı Bilgi Analiz ve Mücadele Merkezi kurulmasını öngörüyor.

30.01.2017 - Güncelleme : 30.01.2017
Külünk'ten 'yabancı propaganda ve dezenformasyonla mücadele' teklifi

TBMM

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yabancı Propaganda ve Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi hazırladı.

Teklif, yabancı propaganda ve dezenformasyon ile mücadele etmek amacıyla Dışişleri Bakanlığına bağlı Bilgi Analiz ve Mücadele Merkezi kurulmasını öngörüyor.

Merkez; Dışişleri Bakanlığı tarafından atanan Genel Sekreterin başkanlığında, Milli Savunma Bakanlığı, Milli istihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Radyo-Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile ilgili diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşacak.

Ulusal güvenlik çıkarlarına karşı yabancı bilgi operasyonları

Merkezin amaçları arasında "Yabancı hükümetlerin 'bilgi harbi çabaları' konusunda bilgi toplama ve analiz çalışmalarını yönlendirmek ve koordine etmek; Yabancı propaganda ve dezenformasyon çabaları konusundaki kritik verilerin ve analizlerin, ulusal strateji geliştirme süreci ile entegre edilmesi konusunda bir çerçeve oluşturmak; Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarına karşı yürütülen yabancı bilgi operasyonlarını ortaya çıkarmak ve bunlarla mücadele etmek" bulunuyor. 

"Yurt dışında Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarını tehdit eden gerçeğe aykırı anlatıları takip etmeye ve değerlendirmeye dönük kurumlararası çalışmaları entegre etmek.

Muhabir: Alp Özden


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.